Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Primarul Sucevei a prezentat bilanțul pe 2016. Vezi cu ce se laudă și ce nereușite are!

ion-lunguEdilul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, un mic bilanţ de activitate al anului 2016, susținând că anul care ajunge la final a fost unul bun, cu o menţiune specială în ceea ce priveşte latura culturală. Primarul a amintit despre importantele lucrări în infrastructură care au fost realizate în cartierele orașului.

like-facebookLungu a subliniat că organizarea Festivalului internaţional de film amator „Unica”; înfiinţarea Teatrului municipal „Matei Vişniec”; organizarea Festivalului internaţional al şcolilor de teatru; semnarea cu Ministerul Culturii a Parteneriatului „Oraşe Europene”, prezentarea în premieră de filme româneşti laureate, cât şi promovarea de proiecte culturale „Centenar 2018”.

Primarul a continuat cu evidenţierea lucrărilor „de anvergură şi de calitate” la 12 artere rutiere din toate cartierele oraşului, precum şi cu finalizarea licitaţiilor de asfaltare a 4 străzi de pământ. La realizări au fost trecute și realizarea studiului de fezabilitate pentru fluidizarea traficului din Zona comercială din Lunca Sucevei; aprobarea studiului de fezabilitate pentru construirea Sălii polivalente; stabilirea amplasamentului pentru noul pod peste râul Suceava; obţinerea acordului de principiu pentru introducerea gazelor naturale în Burdujeni-sat şi trecerea la implementarea proiectului de introducerea a iluminatului public cu lămpi LED.

Edilul nu a omis nici licitaţiile pentru desemnarea constructorilor Zonei de agrement „Tătăraşi”; de realizare a străzilor şi introducere a alimentării cu energie electrică în cartierul „Europa”, dar a celui de la modernizarea Pieţei agroalimentare „Burdujeni”, aceasta din urmă alături de modernizări deja executate la cele centrul urbei şi din cartierul „George Enescu”.

El a mai amintit și demararea lucrărilor de construire a 80 de apartamente ANL noi; realizarea a două terenuri de sport de pe lângă unităţile şcolare; modernizarea a 4 locuri de joacă pentru copii; achiziţiile din proiectele cu fonduri elveţiene; înfiinţarea GAL urban, dar şi cu finanţarea tuturor ramurilor sportive din Suceava.

„Cred că a fost un an bun la Primăria municipiului Suceava. Nu am putut să ne îndeplinim toate obiectivele, în primul rând din cauza întârzierii fondurilor europene, şi mai puţin din cea a municipalităţii. La fel, în acest an nu am reuşit să realizăm tot ce ne-am dorit pe linie de investiţii, pentru că toate proiectele mari de dezvoltare au fost blocate la achiziţiile publice şi la contestaţii, fiind deblocate în perioada de toamnă înspre iarnă. Este bine şi aşa, pentru că le avem pregătite pentru anul viitor”, a precizat Lungu.

La nereuşite trecute au fost imposibilitatea accesării de finanţări în cadrul Zonei metropolitane Suceava; traficul auto nefluidizat; neutilizarea banilor pentru reabilitare reţelelor şi punctelor termice, cât nerezolvarea în totalitate a problemei câinilor vagabonzi.

Am făcut această zonă metropolitană cu foarte mult entuziasm, cu mari speranțe, deocamdată nu putem accesa împreună fonduri europene. Iarăși este o schimbare de strategie din mers a Guvernului României Tot s-a spus să avem aceste zone metropolitane, să facem suprafețe cât mai mari pe număr de populație cât mai mare. Așa cum se știe cu cele 14 localități din zona metropolitană, noi avem undeva la 200.000 de locuitori, o suprafață destul de mare, mai ales că Primăria Suceava nu are teren, avem ceva mai mulți bani decât comunele. Am zis că noi dăm banii, ei să aibă terenul, dar iată că nu putem promova proiecte comune cu zona metropolitană așa cum arată contractul cadru astăzi”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*