Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tânăr înșelat prin metoda șmen cu 1.260 lei

tepuit baniUn tânăr de 22 de ani din comuna Moara a cerut ajutorul polițiștilor, luni, după ce a fost înșelat de un individ care s-a oferit să-i schimve valută.

Tânărul s-a deplasat din localitatea de domiciliu în municipiul Suceava, la o casă de schimb valutar situată în cartierul George Enescu, pentru a schimba suma de 600 euro.
like-facebook
Ajuns la casa de schimb și constatând că în interior era aglomerație, a decis să aștepte în fața imobilului, până iese cineva din interior. În timp ce aștepta, acesta a fost abordat de un bărbat, care l-a întrebat dacă așteaptă la rând să schimbe bani. Persoana vătămată i-a răspuns afirmativ, drept pentru care bărbatul i-a spus că și eldorește să cumpere valută, sens în care i-a propus să facă tranzacția cu el. Victima a fost de acord, spunându-i că dorește să schimbe suma de 600 euro, bărbatul necunoscut fiind de acord să îi ofere suma de 2688 lei.

În continuare, persoana necunoscută i-a solicitat persoanei vătămate să o urmeze pe trotuarul de vis-a-vis, unde a scos un teanc de bani în bancnote de 500 lei și 10 lei, numărând apoi o sumă de bani, după care i-a înmânat-o reclamantului, spunându-i că e suma solicitată de acesta, respectiv 2688 lei. Partea vătămată a luat banii, i-a numărat, constatând că este suma cerută, însă persoana necunoscută i-a solicitat din nou banii, să îi mai numere o dată, deoarece era posibil să fi greșit.

După ce a luat suma de bani în mână, persoana necunoscută i-a distras atenția reclamantului, întrebându-l unde se află telefonul său, sens în care s-a întors spre lateral, astfel mascând mâna în care avea banii, după care i-a înapoiat acestuia din urmă o altă sumă de bani.

Îndreptându-se spre autoturismul personal, cu care era venit la fața locului, victima a numărat din nou banii, constatând că a primit suma de 1428 lei, cu 1260 lei mai puțin decât suma inițială. Conștientizând că a fost înșelat, acesta s-a întors în locul unde a avut loc tranzacția, însă persoana necunoscută nu se mai afla la fața locului.

Polițiștii fac cercetări pentru înșelăciune.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*