Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Doctorul Ioan Costea, în Cartea Valorilor Bucovinene

colegiu-prefectural-3Doctorul Ioan Costea, unul dintre cei mai apreciați medici stomatologi suceveni, a primit miercuri, din partea prefectului județului Suceava, Constantin Harasim, o diploma de excelență.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciu, prezent la eveniment, l-a felicitat pe doctorul Costea și a relatat o discuție pe care a avut-o cu dumnealui, arătând cât de mult s-a implicat acesta în promovarea Bucovinei.

like-facebookÎl cunosc pe domnul doctor de foarte mulți ani și vreau să vă spun un episod de acum două luni. A venit domnul doctor la mine și mi-a zis așa: „am un congres național al medicilor stomatologi, vin sute de persoane la Suceava, dați-mi cât mai multe materiale promoționale despre Bucovina ca să le pot da să știe oamenii unde au  venit și ce frumuseți au aici”. A fost un moment chiar emoționant, congresul nu avea nicio legătură cu turismul sau cu Bucovina, era doar un congres strict profesional”, a spus președintele CJ, Viorel Seredenciuc.

colegiu-prefectural-9La rândul său, Ioan Costea a mulțumit pentru distincție și și-a adus aminte de prima zi când a venit la Suceava.

„Când am venit în Suceava, primul gând în Gara Burdujeni a fost să mă întorc, în spatele gării era ce era în anii 70 și un coleg de-al meu din Părhăuți a spus: dar tu ce faci aici? Păi am venit…așa și așa. Iar el zice: Dar asta nu e Suceava, Suceava e pe deal. M-am urcat și urcat am rămas. În toți anii aceștia, eu nu sunt bucovinean, dar m-am „măritat” în Bucovina, nevasta mea fiind rădăuțeancă și oriunde am fost mi s-au recunoscut meritele, am fost criticat, felicitat, dar tot timpul am promovat imaginea acestei zone, este o zonă pe sufletul meu”, a declarat doctorul Costea.

Doctorul Costea s-a născut pe 25 august 1943, în Mirceşti, Focşani. A sutdiat la UMF Iaşi, Facultatea de Stomatologie, dar de-a lungul carierei sale a strâns nenumărate distincții și premii pentru activitatea desfășurată, inclusiv din SUA. Este căsătorit și are doi copii.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*