Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Consilierii locali rădăuțeni au aprobat înființarea postului de administrator public

cl-radauti-4Consiliul Local Rădăuți a aprobat, marți, proiectul de hotărâre privind înființarea postului de administrator public și aprobarea criteriilor, procedurilor, atribuțiilor specific ocupării funcției de administrator public al Primăriei și a modelului cadru de management.

Inițiator al proiectului este primarul municipiului, Nistor Tătar, care a susținut în expunerea de motive că înființarea acestui post prevăzut de Legea 215/2001 a administrației publice locale, republicat, cu modificările și completările ulterioare, va fi decongestionată activitatea primarului din punct de vedere organizatoric și birocratic al instituției.

cl-radauti-3Deliberativul local a decis prin amendament ca cel care vrea să candideze sau să se înscrie la examen trebuie să aibă studii superioare în domeniul științelor juridice, să aibă o vechime de 5 ani   în specialitate și o vechime de 5 ani în funții publice.

Pe marginea acestui proiect, s-au înscris la cuvânt deliberativ  aflați în opoziție în deliberativ cât și cei ai majorității. Consilierul local UpR, Dan Vatră, a propus ca cel care va candida la această funcție să aibă doar 3 ani de vechime însă propunerea sa nu a mai fost supusă la vot dat fiind faptul că varianta cu 5 ani vechime în specialitate și 5 ani vechime în funcții publie a avut majoritatea deliberativului local. like-facebook

Consilierul local PMP, Aurel Olărean, a propus ca cel care vrea să participe la acest concurs să aibă doar 5 ani vechime în specialitate nu și să aibă vechime în funcții publice.

Pe marginea acestui proiect au mai luat cuvântul consilierii locali Cătălin Miron, Petru Carcalete și Marius Grijîncu. La un moment dat discuțiile în deliberativ au luat o notă care descalifică Consiliul Local prin jignirile aduse public la adresa celor care fac parte din conducerea orașului. După ce s-au „împroșcat cu noroi”, primarul Nistor Tătar a ciocnit un pahar de șampanie cu consilierii locali.  Acesta a ținut să le mulțumească pentru susținerea în forul legislativ și să le ureze „Sărbători fericite” și tradiționalul „La mulți ani!”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*