Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Monden! O celebră cântăreață din Bucovina ascunde o mare tristețe. „De Crăciun o să merg la mormântul soţului meu”

sofia vicoveancaSofia Vicoveanca (75 de ani), doamna muzicii populare româneşti, este un monument de energie şi de voie bună, pe scenă. Însă în adâncul sufletului ea ascunde o mare tristeţe căci, în urmă cu exact 15 ani, soţul ei drag s-a stins din viaţă.

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară are în spate o poveste cutremurătoare. Decesul soţului, jurnalistul Victor Micu, dar şi al fraţilor ei au marcat-o pe viaţă pe Sofia Vicoveanca, potrivit Click.

Prezentă, luni seară, la “Gala premiilor Antena Stars”, pentru a primi premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, solista ne-a vorbit despre tristeţea din sufletul ei: “Sunt văduvă de 15 ani, de Crăciun o să merg la mormântul soţului meu, ca să-i aprind o lumânare şi să-i pun flori. Pomenire nu îi fac acum pentru că la noi se face doar în anumiţi ani. Atunci când mă duc la mormânt nu vorbesc cu el pentru că se spune în popor că sufletul lui care s-a înălţat la cer trebuie lăsat în pace”.

sofiaSofia a avut o căsnicie fericită şi mereu îşi aminteşte cu drag de omul pe care l-a iubit: „Victor a venit în delegaţie la Suceava şi s-a împrietenit cu colegii mei de la «Ciprian Porumbescu». Ne-am cunoscut, apoi s-a ţinut de mine. Mi-a fost un prieten adevărat! Mi-a dirijat lectura şi am învăţat de la el cum se pot citi mai multe cărţi deodată. Eu am fost omul cu traista-n băţ! El era noaptea la redacţie, iar ziua stătea cu băiatul nostru. Cred că am simţit că vom face casă împreună de la început”, îşi aminteşte solista.

like-facebookEa are cuvinte frumoase şi despre fiul ei, rodul mariajului cu Victor Micu. “Am avut o căsnicie extraordinară şi un prunc, Vlad Micu, care acum are 38 de ani. Pe mine mă cheamă Micu, Vicoveanca e doar un pseudonim. Băiatul meu mi-a adus norocul. Când am născut mi s-a schimbat glasul, a devenit mai grav. Apoi am schimbat şi vestimentaţia (basma neagră cu ciucuri şi catrinţă). Şi atunci am rupt gura târgului, cum se spune”, povestea artista, în urmă cu câţiva ani, în Revista Taifasuri.

Celebra cântăreaţă locuieşte în Suceava, dar de Sărbători va pleca de acasă, pentru a onora câteva contracte. “Lumea încă mă vrea, aşa că răspund solicitărilor”, ne-a mai spus artista.

Cântăreaţa are o relaţie foarte bună cu fiul ei, stabilit în Bucureşti: “Băiatul meu lucrează la televiziunea Română şi este operator. Vlad Bogdan chiar e un om extraordinar, harnic, iubitor, sensibil, cu mult respect şi îi place munca. Eu am o relaţie specială cu el. Atunci când îmi plânge sufletul fără să-i dau de ştire, el mereu simte asta şi mă caută. La fel, dacă eu îl visez, ăsta este semn sigur că el are o problemă, şi atunci mă trezesc din somn şi mă rog pentru el. Am avut un singur prunc şi am de la el două nepoate minunate”, a completat artista.  De Sărbători, artista le va duce un braţ de daruri nepoatelor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*