Luni 13 Mai 2024, Actualizat acum 133 zile 12:00 am

Ai carte, n-ai parte. Persoanele cu studii superioare, cel mai greu angajate în județul Suceava

Mirela AdomnicaiAgenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a ocupat, în 2016, primul loc pe țară la ocuparea posturilor vacante prin intermediul instituției. Potrivit șefei AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, la sfârșitul lunii noiembrie erau peste 21.000 de persoane angajate.

like-facebookLa sfârșitul lunii noiembrie, avem un număr de peste 21.000 de persoane angajate. Ca și structură, avem o pondere aproape egală, în mediul ruban, în mediul rural, undeva în jur de peste 9.000 în mediul urban și cu o diferență foarte mică în minus, în mediul rural. Interesant și evident că trebuie avut în vedere ca și strategie de ocupare la nivelul județului Suceava este faptul că din acești 20.000 de persoane angajate numai în jur de 6700 sunt femei. Ca structură pe categorii de vârstă numărul cel mai mare de persoane angajate sunt cei până în 25 de ani. Numărul cel mai mic de persoane angajate sunt cei peste 55 de ani, deci persoane care mai au cinci ani sau puțin mai mult până la pensie”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, Mirela Adomnicăi.

Potrivit acesteia, cei mai mulți dintre cei care au fost angajați au studii la nivel de școli profesionale sau învățământ liceal. Cei mai puțini angajați au fost dintre cei cu studii superioare. În 2016, aproximativ 700 de șomeri au beneficiat de cursuri gratuite de formare profesională.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*