Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Doi tineri de 17 și 18 ani s-au apucat de furat mașini

retinuti-arestatiDoi tineri, de 17 și 18 ani, sunt cercetați de polițiști după ce s-au apucat de furat mașini. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, marți, un bărbat de 59 de ani, din orașul Solca a sunat la 112 după ce i-a dispărut mașina Dacia Logan din curte.

like-facebookCu o seară înainte, el  a lăsat cheile în contact şi uşile închise neasigurate. În jurul orei 04.30, bărbatul a constat că autoturismul nu se afla în curte, iar porţile de acces în curte erau larg deschise.

Proprietarul a declarat faptul că în interiorul autoturismul avea toate actele acestuia, respectiv cartea de identitate a autoturismului, certificatul de înmatriculare, asigurarea auto obligatorie, rovineta. Imediat după sesizare a fost declanşată acţiunea de blocare a căilor de acces şi monitorizare a traficului în vederea identificării vehiculului”, susțin polițiștii.

Polițiștii au observat pe DN 2 E, pe raza comunei Cacica, la limita teritorială cu localitatea Poieni Solca, un autoturism abandonat pe partea carosabilă care a fost identificat ca fiind sustras din oraşul Cajvana, iar apoi i-au prins și pe făptași: C.A.N., de 17 ani, din Solca, și Gheorghe Iacoban, de 18 ani, din Cajvana.

„În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală efectuate în cauză au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi tineri, unul de 17 ani din oraşul Solca şi un altul de 18 ani din oraşul Cajvana. Cei doi autori au recunoscut comiterea faptei, în sensul că în noaptea de 12/13.12.2016, profitând de faptul că autoturismul era parcat în curtea locuinţei din oraşul Solca avea lăsate cheile în contact, l-au sustras şi l-au condus pe rând până în municipiul Suceava. Din cercetări a reieşit că cei doi sunt autorii unui alt furt de auto, şi acest vehicul fiind recuperat de poliţişti şi predat proprietarului. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat””, potrivit IPJ Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*