Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Aproape 80 de firme de construcții din județ, controlate de inspectorii muncii. Ce nereguli au găsit!

itm munca la negruInspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfășurat, în cursul acestui an, Campania națională de combatere a riscurilor de căderi de la înălțime și surpări de maluri pe șantierele fixe și mobile din Programul cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pe anul 2016.

Prin această acțiune s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor privind necesitatea însușirii, aplicării și respectării legislației în domeniul securității și sănătății în muncă.

like-facebookÎn acest sens, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Suceava au verificat un număr de 79 de firme care desfășurau activitate în domeniul construcțiilor și care totalizau un număr de 5.077 lucrători.

În urma controalelor s-au constatat un număr de 113 neconformități în domeniul securității și sănătății în muncă și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 107.500 lei la un număr de 53 de angajatori.

„Cele mai frecvente deficiențe constatate pe șantierele verificate au fost: neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie; neutilizarea echipamentelor de muncă corespunzătoare, prevăzute cu sisteme de protecţie colectivă, cum sunt balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime și care să nu fie întrerupte decât în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări; neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru toţi lucrători, consemnată în fişa de instruire individuală”, a precizat șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*