Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Întârzieri la preluarea buletinelor de vot de către Biroul Electoral Județean. Președinte de secție: Cum naiba au făcut celelalte alegeri?

buletine-de-vot-neridicate-presedinti-de-sectii-nemultumiti-suceava-1Președinții mai multor secții de votare din județul Suceava sunt nemulțumiți că au fost nevoiți să aștepte chiar și opt ore pentru a preda buletinele de vot către Biroul Electoral Județean Suceava.

Spre exemplu, buletinele de la Salcea urmau să fie predate între orele 01.00- 03.00, dar nici la ora 09.00 nu au putut fi luate deși președinții de secții așteptau cu ele.

De la Valea Moldovei erau programați să predea buletinele la ora 03.00, dar nici la 09.00 nu au fost preluate buletinele.

Reprezentanții Biroului Electoral au motivat că mare parte dintre procesele verbale au fost completate greșit și de aici și întârzierea foarte mare în preluarea buletinelor.

like-facebook„Unu sa fie prost ca nu stie să completeze, dar nimeni nu știe? Cum naiba au făcut celelalte alegeri? La viitoarele alegeri nu o să fie nici oameni, că se desfășoară foarte greu”, a spus președintele unei secții de votare din Salcea.

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim,  a precizat că unele raportări nu au fost conforme, iar acest lucru a îngreunat procedura de preluare a datelor.

„Autoritatea care are în obligație preluarea proceselor verbale de vot de la președinții secțiilor de vot este Biroul Electoral Județean. Acest Biroul Electoral Județean, în graficul pe care și l-au prestabilit dumnealor, era normal să se încadreze. Faptul că unele buletine probabil, unele raportări nu sunt conforme, au îngreunat procedura de preluare- predare date de către Birourile circumscripțiilor sau biroul secțiilor de vot. Asta e situația”, a declarat prefectul județului Suceava, Constantin Harasim.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*