Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectul Sucevei: Procesul electoral decurge în condiţii normale

votProcesul electoral în toate cele 555 secţiile de votare organizate în judeţul Suceava a început la ora 7.00. Sunt 587.727 de persoane înscrise pe listele electorale

Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că „la nivelul judeţului Suceava, la ora 07.30, procesul electoral decurge în condiţii normale”.

like-facebookLa alegeri au drept de vot cetăţenii români care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor. În schimb, nu pot vota debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie și nici persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege. În ceea ce privește actele necesare, se poate vota în baza oricărui document dintre următoarele: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic sau paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 nu se utilizează cartea de alegător.
Duminică, 11 decembrie, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Suceava va avea program prelungit, pentru eliberarea documentelor de identitate valabile.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*