Vineri 07 August 2020, Actualizat acum 219 zile 12:00 am

 

Au încercat să treacă frontiera cu un Audi și un VW, în care erau ascunse țigări de contrabandă

audi cu tigari2Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, în două autoturisme, aproximativ 800 de pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

Marți, la miezul nopții, în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în tara, cetățeanul român Mihai B., în vârstă de 62 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Audi.

like-facebookAcţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei, ocazie cu care au descoperit ascunse sub bancheta din spate a autoturismului și în bagajele personale, 500 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat de către polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, deoarece în luna iulie a acestui an a fost depistat tot în P.T.F. Siret, în timp ce încerca să introducă ilegal în țară o cantitate de țigări, de aceeași proveniență.

Luni, în jurul orei 14.00, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Elena M. cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 34 de ani, domiciliată pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spațiul pentru roata de rezervă, sub scaune și pe corpul persoanei, 288 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*