Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

PMP nu va avea reprezentanți în secțiile de votare. Mișcarea Populară a făcut contestație la BEC

corneliu-popovici-cu-andronache-si-olareanPMP a depus contestație la Biroul Electoral Central după ce a constatat că președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.35 (BECJ) Suceava, judecătorul Costel Aiftincă, ar fi selectat preferențial biletele introduse într-o cutie privind tragerea la sorți pentru formațiunile politice parlamentare.

like-facebookÎn urmă cu trei zile, BEJ a stabilit lista partidelor înscrise în alegeri, care vor avea reprezentanți în secțiile de votare pe 11 decembrie. Pe primele 4 locuri din totalul de 7 sunt formațiunile politice parlamentare: PSD, PNL, ALDE și UDMR.

Celelalte poziții au fost stabilite în urma tragerii la sorți PRM, PRU și ANR. Așa cum a avut loc tragerea la sorți PMP și PER nu vor avea reprezentanți în secțiile de votare. Trebuie precizat că fiecare secție este formată din 9 persoane: președintele, locțiitorul acestuia și 7 reprezentanți ai partidelor înscrise în alegeri.

Cum primele 4 locuri au fost ”rezervate”, formațiunilor politice cu reprezentativitate parlamentară (PSD, PNL, ALDE și UDMR), celelalte 3 locuri rămase au fost completate în baza unei liste stabilite în urma tragerii la sorți.

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici a declarat că a asistat la cel mai profund act nedemocratic și netransparent și care impune mari semne de întrebare privind corectitudinea rezultatului alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Popovici susține că președintele BEJ nu a amestecat biletele introduse în cutie ci doar acestea au fost rotite iar în momentul când au fost scoase,acestea au ieșit în ordinea inversă față de cum au fost depuse.

„Președintele BEJ Suceava a selectat preferențial biletele din cutie. Odată introduse nu au fost amestecate ci doar s-au rotit. Ele au fost scoase în ordinea inversa. Era vizibil acest fapt.I-am adus reproșuri și m-a scos afară. Am depus contestație la BEJ Suceava care este susținută de 2 membri PMP, un reprezentant UNPR și un reprezentant PER. Contestație a depus și PER. Biroul Electoral Județean a transmis la BEC care a decis că această contestație poate fi soluționată la BEJ Suceava. A fost respinsă iar modul în care s-a desfășurat această tragere la sorți și soluția dată la BEJ Suceava ne îndreptățește să contestăm la Biroul Electoral Central.Așteptăm soluția BEC care va fi luată mâine”, a spus Popovici.

Președintele PMP Suceava a mai afirmat că este posibil ca partidul pe care îl conduce să facă plângere penală dat fiind faptul că sunt semne de fraudare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*