Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Primarul Sucevei a solicitat ministrului Finanțelor îmbunătățirea legii achizițiilor publice

ministrul-finantelor-la-suceava-anca-draguPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat, luni, ministrului Finanțelor, Anca Daniela  Dragu,   o îmbunătățire a legii achizițiilor publice, în condițiile în care,  durata medie de organizare a unei licitații este de șapte luni. Edilul Sucevei a amintit  că din cauza legislației, în acest an, nu au  putut fi puse în practică proiecte în valoare de 15 milioane de euro.

like-facebookLungu  a atras atenția și asupra faptului că fondurile europene vin cu întâziere și nu mai este timp suficient pentru organizarea de licitații și există riscul ca banii să se piardă. Primarul Sucevei a fost prezent la  Hotelul Arcașul din Suceava unde a avut loc o întâlnire între ministrul de  Finanțe, Anca Dragu, vicepreşedintele ANAF, Doru Dudaş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, Bogdan Puşcaş, oameni de afaceri din județ, prefectul județului Constantin Harasim și președintele CJ, Gheorghe Flutur.

De cealată parte, ministrul Finanțelor s-a aratat nemulțumit de faptul că la această întâlnire nu au participat și cei de la ANAF Suceava, numai că aceștia nu au fost invitați, susținâd că lunar ar trebui organizate întâlniri între  cei din ANAF și oamenii de afaceri, pentru a fi  putea  fi detaliate  cadrul legislativ dar și obiectivele urmărite.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vorbit și despre prelungirea cu un an a Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, care expiră în data de 5 decembrie 2016. Ministrul Finanțelor, deși este în temă cu proiectul „Utilități și Mediu”, a amintit că   anul viitor  ar trebui luată o decizie legată de finalizarea acestui proiect care a dus la blocarea conturilor la mai multe primării.

În acest an, Guvernul a alocat bani pentru  mai multe  primării din județ implicate în proiect  sumă care a ajuns la 4 milioane de euro pentru a achita ratele și dobînzile.  Din pricina neplății acestor obligații, au fost unități administrative care au avut conturile blocate”, a spus Dragu.

Și oamenii de afaceri s-au plâns ministrului  că  au o comunicare proastă  cu cei de la Finanţe şi că  sunt acte normative care deși au intrat în vigoare nu sunt puse în practic.  Mai mult, ei au susținut că atunci când sunt în control, inspectorii Antifraudă nu respectă legislaţia.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*