Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

FOTO! Ministrul Finanțelor, la discuții cu oamenii de afaceri suceveni. „Este important ca dumneavoastră să știți ce facem noi cu banii pe care îi încasăm de la dumneavoastră”

anca-dragu2Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, vicepreședintele ANAF, Doru Dudas, dar și președintele Autorității pentru achiziții publice, Bogdan Pușcaș, au ajuns, luni, de Ziua Bucovinei, la Suceava, unde s-au întâlnit cu reprezentanții județului, dar și oameni de afaceri.

like-facebookDiscuțiile s-au purtat pe tema fondului de garantare în domeniul investițiilor.

„Este important ca dumneavoastră să știți ce facem noi cu banii pe care îi încasăm de la dumneavoastră și de aceea am realizat cea mai mare platformă de transparență. O puteți urmări online, pe www.transparențăbugetară.ro, acolo găsiți bugetele a peste 13.700 de entități publice, toate entitățile publice din România, și circa 200 de companii de stat și intenționăm să extindem și la alte entități de genul celor de utilitate publică, ONG-uri de utilitate publică, care folosesc resurse publice”, a spus ministrul Finanțelor.

anca-dragu6Anca Dragu a precizat că este foarte important și ca acești bani să fie folosiți cu eficiență. Potrivit acesteia, pe semestrul I s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 9,8%, în județul Suceava, superioară celei de la nivel național, care este de 6,1.

„În primele nouă luni ale anului, constatăm o scădere a societăților care ajung în insolvență, o scădere cu 16%, în paralel cu o creștere de 41% a numărului de înmatriculări de societăți noi SRL. Aceasta arată într-adevăr o însănătoșire a mediului de afaceri, dar arată și o calitate de antreprenor care există la dumneavoastră în județ”, a mai spus ministrul.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*