Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Trei proiecte de importanță majoră prezentate de PMP sucevenilor. „Cei care vor să muncească în țară trebuie încurajați printr-o lege specială”

pmp-3Candidații PMP Suceava pentru Senat și Camera Deputaților s-au aflat, sâmbătă, în bazarul din Lunca Sucevei, dar și în piețele din comuna Vulturești și orașul Vicovu de Sus. Ei au discutat cu oamenii veniți să cumpere mărfuri, dar și cu comercianții cărora le-au vorbit despre programul electoral și despre prioritățile pe care le au.

like-facebookCorneliu Popovici, liderul organizației județene a PMP Suceava, cel care deschide lista pentru acest partid la Camera Deputaților. dar și ceilalți candidați care se află pe lista pentru Senat, au fost primiți cu căldură, iar partidul a semnat un angajament cu mici comercianți din județ.

Ei au ținut să fie  alături de cetățeni, să afle problemele cu care se confruntă. În cadrul acestor discuții, candidații le-au prezentat și soluții.

pmp-2Cele trei proiecte ale PMP prezentate sucevenilor

Candidații au vorbit cu oamenii despre cele trei proiecte de primă importanță pentru România.

„Primul loc de muncă pentru tinerii care termină o școală, un sistem de sănătate corect cu pacienți și grija pentru educația copiilor mici sunt cele trei teme care preocupă orice familie. Tinerii nu își găsesc loc de muncă pentru că li se cere experiență iar experiența nu o dobândesc în școală. Cei care vor să muncească în țară trebuie încurajați printr-o lege specială, a primului loc de muncă pentru tinerii cu vârste cuprinde între 16-35 de ani. Apoi, școala românească produce masiv șomeri cu diplomă pentru uz intern și specialiști de vârf pentru export. Pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă statul trebuie să asigure angajatorilor salariul de bază minim brut pe țară garantat și să scutească timp de 18 luni plata contribuțiilor. Reforma în sănătate a fost respinsă de sistem, atunci când președintele Traian Băsescu a propus-o în 2012. „Baronii medicamentelor” n-au vrut să renunțe la avantajele pe care le au. Este nevoie de un pachet generic de servicii disponibile pentru toți cetățenii României și servicii specializate suplimentare pentru cât mai mulți. Trebuie asiguart un serviciu medicl de proximitate și dezvoltate centrele zonale ultramoderne. Calitatea serviciilor medicale va crește, iar plicul dat la spital va dispărea, dacă statul va avea concurență din sistemul privat, cuprins în asigurare”, susțin reprezentanții PMP.pmp-4

Partidul Mișcarea Populară arată că limitarea corupției va lăsa suficienți bani în sistem, pentru ca salariile să crească, iar exodul medicilor să se oprească.

„Legea sănătăți îi este depusă de PMP la parlament pentru a avea forță s-o adoptăm e nevoie să fim aleși prin votul dvs. Un copil fără carte este un viitor om sărac”, spune președintele Traian Băsescu. Vom combate inechitatea școlară, abandonul școlar și analfabetismul, în special la sate. Educația unui copil trebuie să înceapă de timpuriu, la creșă și grădiniță, dar câte familii își permit școli private, dacă nu sunt suficiente unități de stat. Ne trebuie o lege care să oblige la construcția creșelor și grădinițelor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în funcție de necesitățile populației. Dacă nu există o lege care să oblige primăriile nu vor găsi niciodată fonduri să le construiască”, sunt alte obiective ale PMP.

pliant

Candidații PMP pentru Camera Deputaților

1.Corneliu Popovici (liderul PMP Suceava)
2. Sorin Andrei
3. Marian Andronache
4. Dan Dumitru Vasile
5. Petru Juravle
6. Anca Mihaela Gâtlan
7. Sorin Robu
8. Cristian Sidor

Candidații PMP Suceava pentru Senat
1.Aurel Olărean
2.Cristian Vancea
3. Lenuţa Bălan
4. Nicoleta Cobzariu
5. Constantin Munteanu

pliant2


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*