Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Accidentul în care au fost implicați primarul și secretarul din Vulturești a stârnit rumoare în rândul localnicilor

vulturesti-piata-11Accidentul demn de cascadorii râsului în care au fost implicați primarul din Vulturești, Cornel Salamaha, și secretarul comunei Vulturești, Marian Crăciun, a fost principalul subiect al discuțiilor sătenilor, dar și acelor veniți să își vândă marfa la piața organizată, sâmbătă, în localitate.

De la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă, oamenii au făcut haz pe marginea tamponării celor două personalitățile locale din administrație. Sunt localnici care susțin că de fapt cei doi au fost la o ședință a deliberativului local care se terminase cam cu o oră înainte de incident și apoi aceștia au băut cot la cot.
Bătrânii satului însă știu cel mai bine să dreagă întâmplarea nefericită a primarului și secretarului.
Venite la piață să mai ia câte ceva pentru casă, patru femei de vârsta a treia s-au întâlnit pe drumul de intrare în piață și au început să disece accidentul. Femeile nu își dau numele pentru ca nu cumva să le vadă cu ochi răi secretarul dar și alesul local.

„Au fost la ședință și au cinstit după și iaca unde au ajuns. Dar doar nu erau bețivi. Dar dacă îi mai îmbie oamenii au băut”,  spune una dintre cele patru sătence.

Chiar dacă încă nu au apucat să vadă ce se vinde în piață sau care este prețul mărfurilor, localnicii discută la greu despre pățania lor doi oameni de la primărie care acum nu le fac cinste.

„Nu au făcut mai nimic de când primar a fost ales altul. Nici măcar nu au reușit să finiseze o clădire în cei șase luni de mandat. Spune că nu sunt bani la primărie, dar de băut are la greu. Și cum știu să cheltuie banii primăriei. Nu este chiar la prima băută. Știe să chefuiască și atât”,  a spus un alt sătean nemulțumit că alesul local nu a făcut nimic de când a ajuns în fruntea primăriei.

Piața din comuna Vulturești pare desprinsă din pustietăți. Niște măsuțe din beton și alea insuficiente aduna la sfârșit de săptămâni localnici dar și oameni din împrejurimi. Prețurile sunt destul de mari în comparație cu venitul celor din zonă.

„Sunt mai mari prețurile față de oraș dar ce să facem. Luăm ce avem nevoie, doar strict nu ne întindem pentru că nu sunt bani”, ne spune o bătrână care a fost la piață și pleca spre casă.

O comună săracă dacă te uiți la oamenii care vin la piață. Vultureștenii sunt oameni munciți, cu mâini trudite și cu fețele obosite de atâta muncă. Locurile de muncă sunt demult pe cale de dispariție.

Primarul comunei Vulturești, bun la băute, dar prost organizator

De când a fost ales în fruntea comunei, Cornel Salamaha nu a reușit să facă mai nimic pentru localitate. Clădirea care se dorește a fi cămin cultural trebuie doar finisată pentru că e aproape gata. Sătenii spun că așa a rămas de când în fruntea comunei s-a aflat un alt primar care însă nu a mai câștigat alegerile locale.

„Ne dorim să avem un cămin cultural pentru că sunt la sate asemenea clădiri. Se pot face și nunți și cumetrii. De ce să plătim la restaurante când pentru câțiva lei poate fi închiriat de la Primărie și se mai adună un ban la buget, dar dacă nu le pasă, ce să facem…Și dacă nu îi ia nimeni la întrebări doar la alegerile viitoare să îl schimbăm. Cu accidentul ăsta am aflat dar să vedem dacă mai rămâne primar”, ne-a spus un alt localnic.

like-facebookTrebuie amintit că miercuri seară, în jurul orei 19.00, pe Drumul Județean 208 D, primarul comunei care se afla la volanul mașinii primăriei s-a tamponat cu secretarul comunei, care se afla la volanul autoturismului proprietate personală. Un martor  a sunat la 112 și a anunțat accidentul. Cei doi au refuzat transportul la spital, dar au fost testați cu aparatul etilotest. Potrivit IPJ Suceava, primarul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar secretarul de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că au fost depistați băuţi bine la volan, cei doi s-au ales cu dosare penale şi cu permisele de conducere suspendate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*