Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

O scriitoare din Suceava, în Cartea de onoare a Valorilor Bucovinene

cj-suceava-2Scriitoarea şi ziarista Doina Cernica a primit, vineri, Diploma de excelenţă din partea prefectului județului, Constantin Harasim. Ea a semnat și în Cartea de onoare a valorilor bucovinene. Harasim a vorbit despre bogata activitate jurnalistică, cât şi cea de cea literară a nou-desemnatei „valori bucovinene”.

Prefectul a amintit că pe 22 decembrie 1989, la Revoluţie, Doina Cernica lucra deja la primul număr al cotidianului pe care reprezentatul Guvernului în teritoriu îl consideră drept „ziar de cultură al judeţului Suceava, care continuă să îşi păstreze ţinuta pe zonele de literatură, artă şi de educaţie”.

like-facebookDoina Cernica are un bogat palmares în cărţi, fiind distinsă şi de organisme internaţionale, cu premii în Franţa, dar şi în alte ţări. Este om deosebit al judeţului nostru, care se remarcă prin modestie şi pe care îl admir pentru sinceritatea comportamentului cu toţi cei din jur. Are o familie deosebită, copii împliniţi şi, pentru toate acestea, şi mai ales pentru că astăzi, Doina Cernica îşi lansează o nouă carte, o felicit şi îi doresc să îşi facă, în continuare, simţită prezenţa în viaţa culturală a Bucovine şi a judeţului Suceava”, a spus Harasim.

La rândul său, Doina Cernica a arătat că are emoții mai mai mari ca atunci când i s-a conferit titlul de cetăţean de onoare al comunei natale, Vama.

Este o emoţie specială, generată de un eveniment care îţi împrospătează durerea că nu îi mai ai pe părinţi alături, că ei nu mai trăiesc, ca să se bucure împreună cu tine”, a spus Cernica.

Ea i-a oferit prefectului Constantin Harasim cartea „Ţara de sus… de mai sus”, al cărui al doilea volum a fost lansat joi, la Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”. Doina Cernica este cea de-a cincisprezecea persoană care a semnat în Cartea de onoare a valorilor bucovinene.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*