Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Două persoane din Suceava cercetate pentru afaceri ilegale cu haine și cosmetice contrafăcute

adidas-fakeDouă persoane din județul Suceava sunt cercetate de polițiști pentru afaceri ilegale cu haine și cosmetice contrafăcute. În perioada 18.12.2015 – 24.11.2016, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu au documentat activitatea infracțională a 11 persoane, (5 din județul Giurgiu, 2 din județul Suceava și 4 din București) care au introdus în țară pentru comercializare, bunuri purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

like-facebookÎn această perioadă au fost introduse în țară prin intermediul unor societăți internaționale de turism sau prin autotrenuri sub sigiliu vamal, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 5 milioane de lei. Bunuri în valoare de 4,5 milioane lei au fost indisponibilizate în cadrul cercetărilor.

Joi, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu și Direcției Generale a Poliției Municipiului București, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București, în urma cărora au fost identificate și indisponibilizate 766 perechi pantofi sport și 2754 articole vestimentare, toate purtând diferite mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Contravaloarea mărfurilor indisponibilizate este de peste 350.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar și contrabandă calificată.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*