Luni 06 Aprilie 2020, Actualizat acum 96 zile 12:00 am

 

Proiectul de management al directorul Centrului Cultural „Bucovina”, un adevărat haos. Erorile au stârnit indignarea consilierilor județeni

cj-suceava-16Interpretul de muzică populară Sorin Filip, cel care a câștigat concursul pentru director la Centrul Cultural „Bucovina” din cadrul Consiliului Județean din Suceava, cu 9.73, a dovedit că este total nepregătit pentru această funcție. Planul de management prezentat în ședința ordinară a CJ a fost o bătaie de joc din partea managerului, însă liberalii au dat vina pe o eroare din partea celor care au redactat proiectul.

În cadrul deliberativului județean de vineri, proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului de management organizat pentru ocuparea postului de manager la Centrul Cultural „Bucovina”, a proiectului de management, a duratei Contractului de management, precum și a numirii lui Filip Vasile Sorin în funcția de manager, doar 27 de aleși locali au votat pentru, fiind înregistrate un număr de 8 abțineri din partea PSD.

cj-suceava-9Numirea lui Filip la conducerea centrului ca manager interimar a avut loc imediat după ce la președinția județului a ajuns Gheorghe Flutur. Atunci, șeful Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, a fost chemat la noul președinte al CJ unde i s-a cerut demisia, dândui-se asigurări că va rămâne șef la o secție. Tot atunci, a fost numit interimar Sorin Filip care s-a dus glonț la directoarea de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” și i–a spus că elibereze biroul pentru că nu mai este șefa ansamblului. Atribuțiile au fost preluate din vară tot de Sorin Filip. Dornic de a reveni pe funcție, el și-a încropit două birouri ,unul în cadrul Centrului Cultural Bucovina și unul la Centrul Cultural de Tradiții unde s-a mutat și renumitul ansamblu.like-facebook

Este știu faptul că Sorin Filip a mai fost director al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, în mandatul PDL când la șefia administrației județene s-a aflat același, Gheorghe Flutur. De altfel, este și sub semnul întrebării concursul pe care l-a susținut Sorin Filip mai ales că din comisie au participat 5 angajați ai CJ, o interpretă de muzică populară din Botoșani și consilierul liberal, Dorel Guliciuc. El nu a fost notat cu 10, dar a primit 9,73.

Supărat că aleșii social democrați au găsit de cuviință să spună că sunt multe neclarități în proiectul de management al lui Sorin Filip, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a replicat că Suceava ar trebui să apară mai mult la posturile naționale pe televiziune știut fiind faptul că a fost cam fost absentă, sugerându-i lui Filip să se ocupe de aceasta.

Nu trebuie omis că pe posturile de televiziune promovarea este plătită, numai 100 de milioane de lei vechi au plecat pentru „imagini TV” la Târgul de toamnă ce a avut loc în parcarea Iulius Mall.

Consilierul județean PSD Mihai Grozavu a spus că îl felicită pe domnul Filip că a reușit la examen cu notă „destul de mare”,  însă a vrut să atraga atenția asupra unui lucru.

„O instituție în care își desfășoară activitatea nu trebuie blamată prea mult. Mergi dacă ai și propuneri de îmbunătățire și atunci vii și spui. Și se arată că la număr de beneficiari se prevede o diminuare a acestora. Sunt 345.000 de persoane în 2015 și se prevede până în anul 2020, 275.000. Gradul de acoperire a cheltuielilor din venituri proprii ale instituției au fost în 2013-9,4%, 2014-10,48%, în 2015-9% și în șase luni- 6,568%. Acum când face prevederea financiară, în 2017-9%,2018-9,3% până merge la 20%. Eu zic că eficiența trebuie găsită aici la activitatea centrului. Acolo unde se prevede acțiuni cu cei din nordul Bucovinei, nu sunt, acțiuni cu Arhiepiscopia și cu instituții abilitate nu se prea văd. Este interesantă însă gruparea pe programe, toate activitățile sunt grupate pe aceste programe însă atrag atenția că a citi un turist un astfel de program trebuie făcut pe luni. Cred că pornirea la Centrul Cultural trebuie să fie economică, asta am și urmărit pentru că am fost în Consiliul de Administrație. Sunt câteva puncte în plan cu depășiri substanțiale. De exemplu- Sărbătoarea Muntelui cu o depășire de 20 mii de lei „Arderea Cărților Bucovinei” cu o depășire de 27.000 lei, „Fonoteca patrimoniului muzicii vechi românești”, cu o depășire de 3.000 de lei și exemple sunt, adică centrul ăsta trebuie să aducă nu să dea mai mult în afară și să se compare cu cei de la Sibiu pentru că au venituri substanțiale la activitățile cu care se autofinanțează”,  a spus Grozavu.

El s-a referit și la fostul șef al Centrului Cultural al Bucovinei „Viorel Varvaroi, așa cum a fost el, a avut rezultate. Am avut o discuție cu dvr. (n.rep-Gheorghe Flutur) la plecarea din postul de manager și i s-a propus șef de serviciu. Toată lumea știe, acum nu i se mai dă postul deși mai are un an până la pensie. Eu aș zice să reanalizăm această treabă, omenește dacă altfel nu se poate”.

Consilierul județean, Virginel Iordache, a spus, referindu-se la același proiect, că nu poate trece cu vederea „niște lucruri care au fost trecute cu vederea în planul de management”.

„La Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava se spune la „punctul slab”-media de vârstă înaintată a persoanelor cu care este angajat ansamblul, care este măsura? Perfecționarea personalului…Al doilea punct slab-publicul țintă puternic polarizat- nu se știe către ce, dar măsura este organizarea de cursuri interne de pregătire profesională suplimentară, probabil că a publicului și lucrurile continuă și ajung ….se spune așa structura IT deficitară-măsuri; angajarea de personal- puncte slabe-personal deficitar;la măsuri-dotarea cu computere. Aș vrea să fie reluată această analiză pentru că un plan de management implică o activitate laborioasă și mai ales că este un document de referință în activitatea de management a unui director și cu cele mai bune intenții, fără a se supăra nimeni, nu am avut câtuși de puțin să atrag atenția domnului Filip pe care îl stimez ca artist”,  a spus Virginel Iordache.

Consilierul liberal Radu Pentiuc și consilierul liberal Ioan Bădeliță au dat dovadă că știu să deschidă gura la acest proiect însă fără să spună nimic.

„Mulțumim colegilor din CJ care au făcut observații pertinente și să apeleze la consilieri, un exemplu ar fi domnul Sârbu”, cam aceasta a fost ideea unui ales al județului.

Flutur a luat apărarea lui Filip și a comisiei de concurs

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, I-a luat apărarea lui Sorin Filip, susținând că a obținut acest post printr-un concurs care a avut niște etape.

„Am luat ca sugestii ce ați spus pentru îmbunătățirea programului de management al proiectului și voi fi exigent la ceea ce urmează. Județul Suceava are un potențial uriaș care trebuie valorificat. Publicul trebuie să crească nu să scadă și programul de acțiuni și consistența lor”, a spus Flutur.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

 1. Pro_Misiune,28.11.2016 says:

  Bine punctat,nu pot decat sa va felicit pentru finetea consemnarii,cu bataie si lunga si profunda,pentru cine pricepe… Sa admitem insa ca ambele partide reprezentate in CJ,dintre care unul face misto iar celalat,prin gura mesianicului prezident Ghita, face spume incercand (si reusind!) sa acrediteze oficial penibilul ,ca norma de (re)prezentare, si standardele cele mai joase ca normale,ca ambele partide au cam aceeasi vina deoarece s-au complăcut in a sustine cu bani publici aceasta jenanta constructie care este CCB,oficiu sinecural si şandrama federalizata, inca de la primul mandat al lui herr Ghita !
  Ce sa ne mai miram de prestatia lui Sorin Filip ? Ditamai managerul CCB,bagat prin “concurs”,concurand cu sine insusi cu un proiect dadaist,plesnicios,kufuristik-delirant,ca doar ideea era sa ajunga el sef, nu alta!
  Insa dumnealui ne rânjeşte si acuma tâmp,asexuat,din vitrinele magazinelor MOPAN,unde face reclama la produsele SCUZA Forăşti,(cf.site) anume la produsul “maţ gros umplut” ,”caş de carne” (!!!),kişka,sunkuliţă,produse culturale certe… Ca doar noi suntem prosti,doar s-a vazut ca un anume Bob Dylan,un fel de Sorin Filip de larga recunostinta internationala,a luat premiul Nobel pentru literatura ! Ce daca Sorin Filip incalca si legea si regulamentele proprii ale CCB? Cine sa-l intrebe de sanatate si de virtute?
  De fapt,acest CCB reprezinta imaginea caricaturala a lui Gheorghe Flutur despre cultura judeteana (el gandeste insa si vorbeste,ca gauleiter, doar in termeni de mare amplitudine,in concepte de ţară si quasiautonomie,el este prim-secretarul Bucovinei,cu judetul asta,corcit cu elemente ale fostului judet Baia,mai stam,desigur,pe dreapta…) masurata cu die kluppen ,a pus in acelasi ceaun ,cam asa cum s-ar face produsul care exista numai in mintea sa, „miel jintuit”,mai multe entitati culturale cu vocatie autonoma saritoare in ochi,le-a plesnit si cate un tartor, cum este acest Filip, de circumstanta,impostor cu acte,si le-a manevrat din umbra prin intermediul unei slugi sfertodocte,absolvent de liceu si de scoala de măcăleandri,stralucit rezultat al instructajelor facute discret de către instructori cu scoli absolvite la crama sau cu facultăti muncitoresti facute inaintea liceului!
  Acest melange fortat,amestec penibil,se recunoaste cu usurinta in starea precara a site-ului institutiei,un fel de gazeta de perete confuza,care fu ocazia dar si cauza prezentarii exclusive a produselor penibile ale lui Ion Gâză-Draguşanul si ale plodului său ratat,un fel de Bob Dylan de cartier,cu manifestari culturale răncăluite in micţionarul ad-hoc din şanţul Cetăţii de Scaun… De carti cu „marturisitori” (reziduu mnezic de la instruirile mai sus-mentionate,despre legionari…),cu colaţionări de citate plesnite aiurea,cu confuzii mai mult sau mai putin voite,pseudo-istorii . Care este calificarea acestui ratat ca sa scrie despre Bucovina in primul razboi mondial,pe bani publici,intr-un oras care are o filiala a Uniunii Scriitorilor si o Universitate?? Un spatiu despre care au scris Ion Nistor,Teodor Balan,Dimitrie si Aurel Onciul,Dimitrie Dan,Toroutiu,Nicolae Iorga,Sextil Puscariu…Au poate domnul Flutur nici n-a auzit de ei,altfel i-ar fi facut pre toti cetateni de onoare si membri ai partidului in care s-a refugiat ,ca sa nu se prinda inamicul,in PD-ul cu sageata sculata,pe fond vânăt-galben…
  Iar structura culturala confectionata ad-hoc de catre domnul Ghita, intr-un moment de iluminare ca un scurt circuit al bunului-simt,a devenit executorie ,cu rezultate incredibile,cu standarde care,aparent,nu pot coborî mai jos dar care,an de an,doboară recorduri – ale imbecilitatăţii şi prostului-gust,ale propagandei antinaţionale cu aer de subtilitate.
  In sfidarea legilor,ale bunului-simt minimal,an de an,CCB finateaza cu bani buni maculatura susnumitului impostor cultural,zicerile sale de Gâgă,de Rene Guenon de Plopeni,sfertodoct si falsificator,specialist in contrafaceri,cercetator in Internet si părelnic,scuipător inspre toţi aceia care îi depăşesc dumnealui condiţia de intelectual amator,ieşit din debaralele politrucilor. Planurile anuale ale CCB gem de productele sale inepte si banale,ca sa nu fie cu bănat ,sa fie echilibru,sa nu fie vreun caz de incompatibilitate,de conflict de interese,aceeasi instituie ii finanteaza si plodul, care stă la Cluj dar suge bani,prin tat’su,de la CJ Suceava,ca este de unde…
  Iata, cu tilu de exemplu,un exemplu sugestiv,de „carte” finantata de CJ Suceava,mostra si indicator al nivelului cultural al pretinsului autor dar si al sponsorilor sai de partid si de stat:
  http://prntscr.com/dcav9d
  Deci o carte despre Radauti,ilustrata pe coperta cu o imagine a altui oras!
  …Mai jos,iata adevarata imagine,cu titlul si autorul …
  http://austria-forum.org/af/Bilder_und_Videos/Kronprinzenwerk/20.dt/5
  http://prntscr.com/dcavf1
  ..adica: “Landeshaupstadt Czernowitz”,autor Rudolf Bernt…
  http://prntscr.com/dcavp9
  Iata insa cum apare (cf. mai sus) pe blog-ul dirijorului din umbra,tragatorului de sfori,Dragusanul ! Dar si pe site-ul CCB !
  Ca sa nu existe indoieli:
  http://prntscr.com/dcayaz
  Toate cartile sale deviante de la adevar si onestitate ,nivel de cultura si standarde culturale dar si morale,gem de astfel de ineptii,jumatate din as-zisa “Ilustrierte Bukowina” include contrafaceri,false denumiri,modificari , deturnari de sens cu care a umplut internetul dar si paginile unor publicatii locale! Pentru toate aceste incredibile malversatiuni ,dumnealui este platit din bani publici,pentru statutul sau de arendas al culturii locale,zbir si derbedeu al unei structuri culturale care nu a fost,nu este si nu trebuie sa fie a lu’ mă-sa,cu titlu de renta viagera!
  Cui nu-i vine sa creada sa caute pe internet “Agenda culturala 2016” a CCB Suceava,unde se vad tiraje,titluri,nume de persoane… Toata maculatura finantata de CJ este dominata de figura luminoasa a marelui impostor! Luminata de lanterna cu care face si arheologie culturala hoţească,prin cavouri,in cautare de lovituri de angrosist parşiv,care a auzit el ca cutare bucovinean a fost inmormantat cu tot cu neşte tablouri,ma-ntelegi, de mare valoare…
  Sunt,desigur multe intrebari in legatura cu acest statut vicios al CCB,cine l-a creat,in fapt,cine il utileaza,pentru ce anume,cine l-a inventat pe părelnicul Gâză,ce statut real are acesta in afara de acela de referent,treapta profesionala IA,studii medii ,dar si captusit cu doua derogari,ca sa ia omul un ban bun,pentru serviciu credincios! Caci intreaga sa opera care defineste,pentru noi,fraierii,activitatea culturala a CCB,interfata sa,nu are alta valoare decat una de intrebuintare,ca a ziarului SCANTEIA in perioade de criza de hartie igienica,”carti” de doi bani platite insa cu multi bani,colaţionări de texte si citate plesnite aiurea,de poze contrafacute si panseuri de Gâgă! Lucrate si aruncate pe piata,mai ales pe la primariile “amice” ,dupa principiul “plateste si fugi”,intrega operatiune fiind un turnesol al unor plati trucate pentru motivarea legendata a unor răncălăi sau fii de răncălăi,slugi credincioase sau mercenari care livreaza şarje de pupături in *ur ,ca pe o pizza de partid si de stat…
  Trebuie pus,macar de ochii lumii,degetul pe rana:
  Cine este interesat,cine se afla in spatele acestei penibile situatii,la ce foloseste? Mai ales,astazi de ziua Bucovinei,nume luat in deşert şi demonetizat prin utilizare excesiva, inflationista,kitsch-oasa,de catre neşte plutaşi veniti de prin delta nu-ş’ carui fluviu secat din judeţul Botoşani,bucovineni facuţi iar nu nascuţi…
  Cine i-a permis unui functionar contractual,la o institutie de cultura a statului,sa foloseasca si imprejurarea ca este acolo si logistica si aparenţa acesteia ca sa lanseze in public acel „manifest pentru salvarea Bucovinei”,emanatie a unei „Miscari pentru salvarea Bucovinei’ (!!!) document care este,fara nici o indoiala,o creatie a unui serviciu de informatii strain,al unei iridente interesate in agitarea apelor in Bucovina,in pescuitul in apele tulburi ale coloanei a V-a,in agitarea unor concepte false dar si a unor documente de drept public care nu au produs efecte juridice niciodata,pentru ca au fost nule sau anulate,cum ar fi acea asa-zisa „pace de la Bucuresti din 7 mai 1918”,document pe care Romania l-a semnat cu cutitul la gat si care nu a fost ratificat sau pus in aplicare vreodata,anulat definitiv pana la punctul in care nici nu exista in culegerile de tratate ca exemplar in limba romana,prin Tratatul de la Trianon dar,mai intai,prin succesivele acte de Unire cu tara ale provinciilor romanesti aflate sub ocupatie straina…
  Cu doar cateva zile in urma,interpretul de serviciu al iridentei ukrainene,domnul Gaza,mentiona iarasi:
  “…Rămăsese o frântură de țară, fără poalele Carpaților, fără Dobrogea și fără bucata de țară cuprinsă între Piatra Neamț și Mamornița, pe care o datora… Bucovinei, drept despăgubire de război….”
  Oare de prost,de neam prost sau de canalie o tine danga-langa in aceeasi nota?
  Pentru ca este aceeasi insinuare care ar alimenta un autonomism de mucava,anume ca Bucovina ar fi fost subiect de drept international public,ar fi primit in nume propriu o bucata din Romania,cu titlu de nu-stiu-ce,in urma pacii de la Bucuresti! Ceea ce nu este numai fals dar si imbecil, insa apt sa creeze confuzii intr-un spatiu public excedat de imbecilitati si canalii ,ca de niste şobolani de internet…
  Nici organele dar nici intelectualii,universitarii carora li se adresa, nu au reactionat,macar prin forta argumentului si a cuvantului,preferand sa faca politica lui sus scrofa in popuşoi… Ca depinde si cum esti platit – in bani cash sau in formule cu vodca si cofraje de oua puse pe card !
  Iata,deci,la ce folosesc CCB precum si slugile sale care fac reclama fie la cârnaţi, fie la poncifele iridentei ukrainene,sub privirile atente,parintesti ale politrucilor tutelari…
  Chestie de maţ gros umplut,de obraz si mai gros,de hai in Bucovina ca sa ne micţionam in sanţul Cetăţii de Scaun,pe bani buni,in panarame executate dar si jurizate de răncălăi garantaţi,fiindcă sunt „de-ai noştri”…

  Răspunde

Lăsați un comentariu

*