Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Vasile Andriciuc a scăpat de controlul judiciar. De luni, revine la Primăria Șcheia

primar scheia5Vasile Andriciuc, primarul suspendat din funcție pe perioada controlului judiciar, revine de luni la treabă. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) nu au mai prelungit măsurile restrictive împotriva acestuia astfel încât Andriciuc își poate relua atribuțiile.

like-facebookEl s-a prezentat, joi, la Insituția Prefectului pentru a aduce la cunoștință faptul că nu mai sunt niciun fel de măsuri restrictive asupra sa și se poate întoarce în funcție.

„Dat fiind adresa Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, prin care se aduce la cunoştinţa domnului Andriciuc Vasile faptul că la data de 23 noiembrie 2016 a expirat măsura preventivă a controlului judiciar instituită faţă de acesta, prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, domnul Andriciuc Vasile îşi va exercita drepturile şi își va îndeplini îndatoririle ce îi revin conform prevederilor legale. Acesta a depus jurământul în data de 27.07.2016 în faţa Consiliului local al comunei Şcheia”, susțin reprezentanții Prefecturii Suceava.

Primarul este cercetat de DNA după ce, în primăvara şi toamna anului 2013, Andriciuc a pretins şi primit de la denunţător, prin intermediar, în două tranşe, suma totală de 4.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă consilierii locali în vederea adoptări unei hotărâri de către Consiliul local Şcheia. DNA menționează că prin aceasta s-a încuviinţat înstrăinarea prin vânzare către denunţător a unui teren de 7,2 hectare care aparţinea primăriei, iar pentru a obţine votul majoritar în consiliul local, acestuia i s-a pretins anterior suma de 10.800 euro.

like-facebookUlterior, conform DNA, hotărârea de consiliu a fost atacată de Instituţia Prefectului la instanţa de contencios administrativ, fiind desfiinţată ulterior.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*