Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Primăria Suceava vrea să reconstruiască 30 de clădiri cu destinație de locuințe sociale

lunguAdministrația suceveană intenţionează ca prin programul de construire de locuinţe sociale al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să facă demersuri fiind în sensul obţinerii de fonduri pentru ridicarea a 30 de locuinţe sociale, precum şi a încă 10 locuinţe de necesitate.

like-facebookPrimarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a spus că a depus primul proiect pentru accesarea de finanţare europeană nerambursabilă în exerciţiul financiar 2014-2020. Este vorba de cel de Sprijin pregătitor pentru înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) Suceava şi elaborarea strategiei de dezvoltare locală privind zonele urbane marginalizate.

Edilul a amintit că poate fi obţinută o finanţare de 7 milioane de euro, fonduri corespondente din Programul Operaţional capital Uman (POCU) şi Programul Operaţional Regional (POR), Axa 9.1 „Infrastructura de locuire, construire, reabilitare şi modernizare a locuinţelor sociale.

„Am depus primul proiect, în vederea întocmirii studiului pentru zonele marginalizate. Aici intră cartierele Burdujeni-sat, Iţcani şi Burdujeni”, a subliniat Lungu, care a mai spus că vizate sunt reabilitarea locuinţelor sociale din patrimoniul Primăriei şi ridicarea de noi blocuri sociale pentru categoriile defavorizate. Astfel, reabilitat ar fi imobilul de locuinţe sociale de pe Aleea Dumbrăvii, din cartierul Burdujeni, actualii locatari urmând a fi mutaţi în alte imobile.

În altă ordine de idei, Primăria intenţionează să reconstruiască 30 de clădiri cu destinaţie de locuinţe sociale, în contextul în care zidul unei clădiri vechi de peste 100 de ani s-a prăbușit zilele trecute.
Lungu a precizat că, case cu o vechime de circa 100 de ani ca urmare a expertizelor efectuate arată că unica soluţia este dărâmarea acestora şi ridicarea de la zero a altora noi.

„Am avut un incident săptămâna trecută, şi mulţumim lui Dumnezeu că nu au fost victime. Vreau să spun că mai sunt asemenea cazuri în care aceste case nu pot fi reparate, ele trebuie dărâmate şi construite din nou. Or, acest lucru nu se poate face atât timp cât există oameni care locuiesc acolo”, a spus Lungu, dând ca exemplu și un imobil de pe strada „Cernăuţi”, aflat în pericol de prăbuşire, locatara refuzând să-l părăsească deși i-a fost pus la dispoziție altul.

Lungu a spus că până la urma aceasta va fi evacuată cu forța pentru că există riscul penal asupra sa și asupra Primăriei dacă se va întâmpla și ceva mult mai grav.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*