Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Cele trei familii evacuate, după ce zidul clădirii în care locuiau s-a prăbușit, au primit locuințe de la Primărie

cladire-prabusita-2Cele trei familii care însumează în total 13 persoane din care șapte adulți și șase copii, care au fost evacuate după ce zidul clădirii în care locuiau s-a prăbușit, au primit locuințe de la Primăria Suceava. Ele vor fi mutate în garsoniere situate în municipiul reședință de județ.

like-facebookPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că imobilul, care are o vechime de peste 100 de ani, va fi demolat, iar proprietarul casei vecine va fi despăgubit dat fiind faptul că zidul care s-a prăbușit a afectat și clădirea învecinată. Edilul susține că problema asistaților sociali este destul de dificilă în condițiile în care mulți refuză să se mute.

De cealaltă parte, familiile care au stat în această clădire susțin că au solicitat o altă locuință de-a lungul anilor, dar au fost refuzate.

Stăm de 15 ani în două camere și am cerut locuință, dar nu ni s-a dat. Acum când au văzut că se dărâmă ne-au dat o altă locuință”, ne-a spus una dintre femeile evacuate, bucuroasă că astăzi au fost informați că li se dă o altă locuință.

Este vorba de familiile Proboteanu, Corobuță și Cobzariu, care de marți se vor muta într-o altă casă.
Imediat după ce sâmbătă seară, zidul clădirii s-a prăbușit, cele 13 persoane au fost evacuate, 11 dintre acestea au dormit la Căminul de la Biserica „Sfânta Vineri” din Suceava, iar două persoane au mers la rude.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*