Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Șefii ocoalelor silvice din județ instruiți cum să reducă riscul de accidentare la activitățile de exploatare a lemnului

directia silvica suceavaÎn perioada 16-18 noiembrie 2016, la nivelul Direcției Silvice Suceava a avut loc un instructaj pe linia securității și sănătății în muncă. Au participat reprezentanți ai RNP-ROMSILVA, IGSU Suceava, ITM Suceava, medici pe medicina muncii, șefii ocoalelor silvice din județ și a unei pepiniere din cadrul DS Suceava precum și persoanele responsabile pe acest compartiment.

like-facebookPotrivit directorului Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, acest instructaj a avut în vedere o serie de problematici între care măsuri de prevenție și protecție în caz de incendiu și de cutremur prezentat de pompierii militari, instruirea privind comportarea la incendiu și reducerea riscului de accidentare la activitățile de exploatare a lemnului. Această temă a fost axată pe studii de caz și au fost date chiar și exemple, tema fiind susținută de reprezentanții ITM.

S-a mai discutat despre elementele de legislație specifică și măsuri de prevenire și protecție privind riscurile profesionale. Acordarea primului ajutor este o altă temă foarte importantă care a captat atenția celor prezenți. Au fost făcute demonstrații practice de către medici de medicina muncii. De la ședințele de birou cum s-ar spune, au urmat demonstrații practice la un parchet de exploatare la Poiana Micului de pe raza Ocolului Silvic Gura Humorului.

„Prevenirea presupune o acțiune permanentă de îmbunătățire a securității și sănătății în muncă. Totodată, reprezintă un ansamblu de măsuri luate și prevăzute în toate etapele procesului de muncă în scopul evitării și diminuării riscurilor profesionale”, a spus Ciobanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*