Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

CJ Suceava premiat la Gala Turismului Romanesc

cj suceavaGala Turismului Românesc, 2016, eveniment organizat de Autoritatea Națională pentru Turism, în parteneriat cu Federația Patronatelor din Turismul Românesc, a avut loc pe data de 17 noiembrie 2016.

In cadrul acestui eveniment, care promovează turismul din România, au fost premiate cele mai reprezentative proiecte, locații și servicii de turism din România. Consiliul Județean Suceava a primit doua premii, pentru 2 proiecte, respectiv: reabilitarea Cetății de Scaun, reabilitarea si modernizarea aeroportului International Suceava.
like-facebook
Premiile au fost primite pentru aceste proiecte care au un impact semnificativ in dezvoltarea turismului din Bucovina si din Romania. De asemenea a mai fost premiata Mocănița de la Moldovița.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai centrelor de informare turistică (CNIPT), instituțiilor culturale, asociațiilor de dezvoltare și promovare turistică, asociațiilor patronale și federațiilor din turism, ai Camerei de Industrie a României, ONG-urilor cu activitate în domeniul turismului, agenți economici, jurnaliști.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Kârâici says:

    „…Premiile au fost primite pentru aceste proiecte deoarece au un impact semnificativ în dezvoltarea turismului din Bucovina și din România.
    De asemenea, în cadrul târgului a mai fost premiată și Mocănița de la Moldovița…”
    In aceste propozitii, mici dar dense, sunt concentrate atatea gogomanii si ineptii,incât se vede de la o poşta ca este vorba despre o putrefactă emanaţie a limbajului de rumeguş presat,de esenţă moale,a unor funcţionari din turism,acomodaţi cu toate regimurile,cu toti politrucii si cu toti tehnocratii precum si cu o buna doza de clei ramasa de pe vremea in care ministerul turismului era ocupat,obligatoriu, de un activist din CC al UTC…Sau, la nivel judetean,de un activist alunecos din Comitetul Municipal al UTC! Nu dăm nume ,ca sa nu li se cutremure căpriorii de la casele lor de vacanţa, construite din salariile lor de functionari la stat,ei inşişi fiind un exemplu pentru noi toti de activism de dreapta!
    Deci,la prima fraza („premiile au fost primite…”) ,cum sa spui ca este vorba despre turismul „din Bucovina si România”??
    Aveti dvs. cunostinta despre existenta unui stat numit Bucovina,despre o autonomie sau despre ceva asemanator? Eu stiu un bou care a lansat o miscare si un manifest „pentru salvarea Bucovinei”,nu a raspuns nici astazi pentru aceasta tentativa mizerabila,un ataşament la iredentismul ukrainean al secolului XXI.
    Organele abilitate se uita ca kurka-n lemne,ori ca nu stiu cu ce se mananca asta ori ca au inchis ochii,mutand mortul pe strada Academiei,in considerarea trecutului sau de,cum sa zic, ”erithacus rubecula”,măcăleandru,specialist in extrema dreapta si intelectual de curte ,cu studii pe internet si de pe notitele ukraineano-romane ,luate la instruiri de taina,facute de oameni care,la randul lor,au absolvit liceul la cramă…
    Apoi,la ridicarea premiilor sau,ma rog,la festivitatea de consacrare a existentei unui teritoriu oficial denumit „Bucovina”,care ia premii in nume propriu si se cere salvat prin gura unor vanzatori de ţară,s-a aflat numitul Flutur Gheorghe,politruc, confectionat prin arabescuri facute cu die kluppen,pentru nevoile unor structuri paralele parazitare ale unei constructii specifice,paramilitare – am numit aicea partidul ascuns acum sub fustele madamei Gorghiu,respectiv PDL…
    Caci ce legatura are dumnealui cu cele doua activitati/domenii premiate,respectiv restaurarea Cetatii de Scaun dar si renovarea si modernizarea aeroportului Salcea? Cam aceeasi legatura pe care baba Safta,verisoara cu baba Mafta,din categoria alegatoarelor din zona de munte,o au cu mitraliera M42,la batalia de la Stalingrad! Caci acestea au fost obiective realizate de fosta administratie,a lui Nechifor,mai putin guraliv si cam iertacios,insa nu se poate contesta ca 100% au fost realizate de administratia sa! Sigur,domnul Flutur poate spune ca si el a vrut,a cerut,a atras atentia,a semnalat, a vorbit cu,a mancat cca una vadra kkt care mai fuseseu mancat o data,insa multi ar putea spune ca este doar descrierea statutului sau inconfundabil de hatârgiu,de om obişnuit sa dea rezultate in cultura pedelista a şpăgii,a folosului material sau nematerial,obţinut pentru sine sau pentru altul,deoarece dumnealui are relatii.. O cultura a hatârului,in care activistul pedelist procedeaza piaristic,precum Nastratin Hogea,care plateste negustorul de şaorma doar cu clinchetul monedelor,dupa cum este si şaorma,adica doar o fictiune de şaorma… Că ce treabă are dumnealui cu făcutul,dumnealui este doar cu cerutul,cu semnalatul,cu montajele foto in care să apară cu fruntea incretita si cu casca pe cap sau la decernarea premiilor! Ma mir ca n-a atras atentia asupra inaugurarii Muzeului Bucovinei,alta “realizare” a sa pe care i-a executat-o duiosul Catalin,ca un omagiu adus geniului sau carpatho-mârlanesc,de bejenar ardelean trecând voiniceste muntii,pe “şeaua” Tihuţei,spre Bucovina,spre cele necesare…
    Nu am inteles daca la concursul cu pricina vor fi participat ,sub indiferent ce forma,alte mari realizari certe ale dumnealui,cum ar fi daramarea odiosului templu al ceferismului de stanga,respectiv Gara Itcani,calea ferata Dornesti-Putna si Dornesti- Nisipitul,stransa in depozite ca sa nu rugineasca degeaba ,punand in pericol mareţul program stefanian de punere a bucovinei pe harta,care stătea ea ,ca proasta,asa, nepusa pe harta,statuia mondiala a oului inchistrit, din fibra de sticla,ca expresie a culturii bulbace timpurii,statuia din centrul Sucevei,cea cunoscuta drept “Tirbuşonul”,sau “Bucovineanca tehuie din Prelipca, tragandu-si peste cap combinizonul”, statui cu care s-a inaugurat,ca premiera mondiala ,genul de arta monumentala de for public,din materiale refolosibile,cum ar fi slanina sau fibra de sticla,si care pot fi restaurate cu şpaclul sau cu furculita !
    Sau,de ce nu,ex aequo,initiativa dumnealui de a scoate definitiv din uitare produsul numit “ie barbateasca bucovineana”,deoarece avem noroc cu el ca a auzit de acest produs salvat doar de lautarii ukraineni, care il si folsesc sub denumirea de “rubaşka”,si cu care ,imbracati fiind,ne canta noua kolomeici si muzica hasidica,cum ar fi hore sau sarbe, ’le muma-n-*ur de hoti,astazi si maine!
    Deci acolo s-a dus ultra-merituosul domn Gheorghe Flutur,care,intelegem,este un fel de gauleiter al Bukowinei,de care nu mai poate si-l doare chiar si in partea din spate a *urului său liberal,deci nu este dumnealui doar presedinte ales indirect al CJ Suceava,o notiune abstracta si incarcata de semnificatii impure!
    Dar tacâmul nu putea sa fie complet,caci intelegem ca s-a luat si un fel de premiu pentru “Mocanita de la Moldovita”,frate!Adica,pentru acea improvizatie a unui “investitor” papagal,urmas al imperialismului austro-ungar… Titlul de “mocanita” nici nu este mare lucru,dumnealui preciza,cu putini ani in urma,ca este vorba despre o “mocanita” din “Tara Hutulilor”!
    Poate la mă-sa,sa fie aceasta Tara a Hutulilor,ma gandesc eu,la Austria,unde-si tin unii presedinti de CJ fie banii ,fie cabanele,obtinuti pentru stralucita modificare a peisajului montan ,obositor prin motonia sa conifereasca,cu sprijinul investitorului austriac Schweighofer…
    Deoarece in aceasta zona nu a existat niciodata un tren de cale ferata ingusta care sa se cheme “mocanita”! Acestea erau trenurile care au circulat pe CFF, caile ferate forestiere ,iar in vremea in care Bucovina a fost ocupata de austrieci se numea “trenulet” sau “trenisor”,ceea ce reprezinta transpunerea in limba romana,despre care stramosii domnului Flutur trebuie sa fi aflat ceva,dupa ce au trecut in Moldova ”prin şeaua Tihuţei”, a sintagmei germane “der kleine zug”…
    Mocanita se spune pe-acolo pe unde a poposit domnul investitor austriac ca sa-si ia,mai intai, nevasta si apoi diferite concesiuni,respectiv in zona Hunedoara!
    Pastrati-va deci sangele rece si nu preluati tale-quale tot ce spune divizia de propaganda a coloanei a V-a,compusa din colonei facuti la hurtă,la apelul de seara ,la castelul numitului Magureanu de la Hadad-Győrtelek,Giurtelecu’ Hododului,cum ar fi pre limba unor indigeni care nici ei nu mai stiu ce sunt,de-o vreme…

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*