Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

70 de suceveni au depus cereri pentru obținerea cardului european pentru dizabilitate

card-european-pentru-dizabilitate70 de suceveni au depus cereri, până acum, pentru obținerea cardului european pentru dizabilitate. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava,  cardul se eliberează la cerere, este nominal și netransmisibil și are termen devalabilitate până în anul 2020. Cererile se pot depune până la data de 13 a fiecărei luni.

like-facebookNumărul persoanelor cu dizabilități aflate în plată la 30 octombrie 2016  este de 20.721 (minori și adulți).

Cererile pentru obținerea cardului pot fi depuse la camera 25 de la DGASPC, iar formularul se găsește pe site-ul instituției http://www.dpcsv.ro/ro/info/formulare/.

Tabelul centralizator al cererilor precum și fotografiile solicitanților vor fi transmise ANPD până la data de 15 ale fiecărei luni, iar cardurile elberate de către ANPD se vor putea ridica dela aceeași cam (cam. 25 –DGASPC Suceava) în aproximativ 20 zile de la transmitereacentralizatorului către ANPD.

Pentru informații cu privire la ridicarea cardurilor, beneficiarii pot suna la tel. 0230/520172, interior 184. În cazul persoanelor care nu se vor prezenta pentru ridicarea cardului, acestea vor fi anunțate telefonic.

Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cudizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, înstatele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilității pentrupersoane cu dizabilități în România și Europa (Romania, Italia, Cipru, Malta, Slovenia, Estonia, Finlanda si Belgia).Cardul European pentru Dizabilitate va permite recunoașterea reciprocă a drepturilorpersoanelor cu dizabilități în statele membre participante.

Titularii de card care călătoresc înalte state vor avea acces, în aceleași condiții ca și cetățenii cu dizabilități ai statului respectiv, la anumite drepturi, permițând astfel un tratament egal și facilitând mobilitatea în spațiulEuropean. Persoanele care pot beneficia de card sunt: copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrareîn grad de handicap eliberat de către Comisia pentru Protecția Copilului Suceava, persoane adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului deîncadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava sau a deciziei eliberate de Comisia Superioară de Evaluare a PersoanelorAdulte cu Handicap.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*