Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

162 de hectare de pădure ar putea trece în administrarea Primăriei Suceava

ion-lunguPrimăria municipiului Suceava vrea să obțină 162 de hectare de pădure. Reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean au discutat, luni, pentru inițierea unui proiect privind transferul a 161,24 de hectare de pădure în administrarea unității administrativ teritoriale.

Pădurea, care va avea statut de pădure-parc, va fi trecută din extravilan în intravilan.

like-facebookAm convenit că în primul rând primăria trebuie să dea o hotărâre de Consiliu Local că dorește aceste păduri […] Ca atare, în urma discuțiilor avute și cu cei de la Romsilva, am convenit să transferăm 55 de hectare de pădure din zona Cetate Brădet, sigur 28 de hectare sunt în imediata apropiere a Cetății, ceea ce am mai spus și altădată că dorim să le transferăm, dar și cele care sunt pe teritoriu administrativ al municipiului Suceava pentru că o parte din parcul Șipote este și pe teritoriul comunei Ipotești, a satului Lisaura. Noi vom cere doar pădurile care sunt aferente zonei administrative a municipiului Suceava, deci repet, o suprafață de 55,5 hectare. De asemenea, am discutat să transferăm 100,5 hectare din  pădurea Zamca”, a declarat Lungu.

Acest transfer ar rezolva problema aprobării Planului Urbanistic General al municipiului Suceava, respectându-se astfel  norma europeană de 36 mp de spaţiu verde pe cap de locuitor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*