Duminică 25 Octombrie 2020, Actualizat acum 298 zile 12:00 am

 

Aurel Olărean consideră că PNL și PSD tratează cu ignoranță românii de peste Prut. „România și Republica Moldova trăiesc vremuri tulburi”

aurel olareanPMP Suceava cere președintelui României și premierului să explice populației care sunt motivele pentru care au recunoscut rezultatul votului din Moldova, din moment ce acesta a fost contestat la Curtea Constituțională. Liderul PMP Rădăuți, Aurel Olărean, susține că cele două mari partide politice din România tratează cu ignoranță românii de peste Prut dat fiind faptul că nu pot fi manevrați electoral.

like-facebook„Președintele și primul-ministru ai României sunt datori să spună care este motivul pentru care au recunoscut rezultatul votului din Moldova înainte ca acesta să fie validat și fiind contestat la Curtea Constituțională de la Chișinău. Marile partide politice din România, PSD și PNL, care se înghesuie să arate cât de bine știu să facă politică călcând în picioare pe oricine îndrăznește să le stea în cale, au arătat zilele acestea că nu au nici un fel de interes pentru soarta românilor de peste Prut. 550.000 de cetățeni ai Republicii Moldova sunt și cetățeni români, dar liberalilor și social-democraților nu le pasă de ei dintr-un motiv banal: nu sunt masa lor de manevră electorală”,  a spus Olărean.

În aceeași ordine de idei, Olărean amintește că social democrații nu vor să facă public numele viitorului premier în cazul în care ar câștiga alegerile iar liberalii vor să îl pună pe soțul Alinei Gorghiu ca guvernator al BNR.

„PSD ascunde mai ceva decât un secret de stat numele viitorului prim-ministru în caz că ar câștiga alegerile, adică un fel de ”votați-mă, voi, români, că apoi știu eu ce fac cu voturile voastre”. PNL se dă peste cap să elibereze locul de guvernator al Băncii Naționale pentru soțul președintei, care se dovedește a nu fi o locomotivă pentru partidul său, iar în disperare de cauză, apelează la imaginea actualului prim-ministru pentru a mai crește opțiunile de vot. Mari partide, mici caractere!În aceste condiții, pe cine să mai intereseze soarta Moldovei și a românilor dintre granițele ei?! România și Republica Moldova trăiesc vremuri tulburi. Din păcate sunt conduse de politicieni care nu sunt în stare să le limpezească”,  susține Olărean.

Liderul PMP Rădăuți amintește că șeful statului Klaus Johannis a recunoscut imediat votul din Moldova și nu a luat nicio poziție oficială după ce acesta a fost contestat. PMP, prin vocea liderului de la Rădăuți, se întreabă de ce a fost atâta grabă și care este interesul din partea președintelui și a premierului român față de recunoașterea scrutinului electoral din Moldova.

„Președintele României, care conform Constituției, articolul 80, reprezintă statul român, a dat fuga să recunoască rezultatul votului din Republica Moldova, în ciuda faptului că acesta e contestat nu doar în stradă, de manifestanți, dar și la Curtea Constituțională, de către candidatul pro-european Maia Sandu. Mă miră graba cu care președintele Klaus Iohannis a luat poziție în această privință, având în vedere că rezultatul votului nu a fost încă validat. Această repeziciune nu compensează pauzele lungi pe care le-a avut în cei doi ani de mandat (pe care îi va sărbători chiar mâine) în situații care ar fi impus mult mai justificat urgența intervențiilor sale. În același timp cu președintele, și premierul României a recunoscut ceva ce nici instituțiile în drept ale Republicii Moldova n-au apucat să facă: validarea rezultatului votului care-l dă pe Igor Dodon câștigător.Vrem să știm de ce atâta grabă? Cui servește? În ziua în care domnii Klaus Iohannis și Dacian Cioloș îl recunoșteau pe Igor Dodon președinte dincolo de Prut, acesta afirma că semnarea Acordului de Asociere a Moldovei cu Uniunea Europeană a fost ”o mare greșeală” și că îl va anula. Prin declarațiile lor, președintele și premierul României au vândut lui Dodon cei 550.000 de cetățeni moldoveni cu cetățenie română. Iar acest lucru este nepermis în Bucovina!”, a conchis Olărean.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*