Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Prefectul Sucevei: Alegerile parlamentare vor elimina orice suspiciune cu privire la această etapă a procesului electoral

harasim3Peste 1.000.000 de buletine de vot vor fi tipărite la Suceava pentru alegerile din decembrie. Prefectul județului Suceava, Constantin Harasim a declarat că vor fi tipărite 1.289.600 buletine de vot pentru scrutinul electoral din luna decembrie a acestui an. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că potrivit caietului de sarcini, firma care a câștigat licitația pentru tipărirea buletinelor de vot ar trebui să le aibă gata pe 21 octombrie deși legislația prevede ca acestea să fie imprimate până pe 26 octombrie, condiție impusă de Instituția Prefectului Suceava.

like-facebook„Firma care a câștigat licitația va tipări 650.070 buletine de vot pentru Senat, fiecare buletin de vot având 8 pagini și tot atâtea buletine de vot pentru Camera Deputaților cu 16 pagini fiecare. La o populație de aproximativ 700.000 de locuitori, circa 200.000 au sub 18 ani, deci aceștia din urmă nu vor vota. Am cerut în caietul de sarcini ca firma care va câștiga licitația să aibă imprimate cu 5 zile mai repede decât termenul impus prin hotărâre de guvern pentru a nu exista temeri asupra tipăririi”,  a spus Constantin Harasim.

Prefectul consideră că acest scrutin electoral va fi cel mai corect de după Revoluția încoace dat fiind faptul că folosirea tabletelor și a camerelor video elimină orice suspiciune asupra unor eventuale fraude electorale.

„Dacă la alegerile locale din iunie s-au folosit tabletele și a fost eliminat votul multiplu, la cele din decembrie numărarea votrilor va fi înregistrată audio-video după închiderea secțiilor de votare, neîntrerupt după ora 21.00. Astfel, va fi înregistrat un cadru general asupra desfășurării procesului de numărare a votului. Alegerile parlamentare vor elimina orice suspiciune cu privire la această etapă a procesului electoral”, a spus Harasim.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*