Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Proiectul de 74 milioane de euro privind modernizarea unor drumuri din județul Suceava, în colaborare cu județul Iași, a fost aprobat de consilierii județeni suceveni

cj-suceava-aziPatru proiecte privind modernizarea unor drumuri prin intermediul unui proiect realizat în colaborare cu județul Iași au fost aprobate, joi, de consilierii județeni în ședința extraordinară.

like-facebookEste vorba despre modificarea pozițiilor kilometrice de început și sfârșit a drumurilor județene DJ 208 și DJ 208 A, aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți județului Suceava pentru proiectul „Regiunea Nord Est- Axa rutieră strategică 1: Iași- Suceava”, care urmează să fie promovat la finanțare nerambursabilă de UAT din județul Iași în parteneriat cu UAT din județul Suceava, aprobarea proiectului „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 1- Iași- Suceava”, și a cheltuielilor legate de proiect, dar și aprobarea acordurilor de parteneriat încheiate în cadrul  aceluiași proiect.

Proiectul Axei Strategice Iaşi – Suceava presupune refacerea DJ 281, 281B, 281D şi 282 pe raza judeţului Iaşi, pe traseul Iaşi – Gropniţa – Cotnari – Lespezi – limită judeţ Suceava. Tronsonul sucevean al drumului va pleca de la limita cu judeţul Iaşi, spre Budeni-Dolhasca pe DJ 208A – Liteni – Bosanci – Ipoteşti – Suceava, de unde se va face legătura cu DJ 209C spre Moara Liteni – Moara Voniceni şi spre DJ 209D Zahareşti – Stroeşti – Dărmăneşti, spre DN 2. Lungimea totală a drumului este de 172,3 km, valoarea totală a proiectului fiind estimată la 74 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*