Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Tânărul care a scăpat din mâinile polițiștilor cu tot cu cătușe a fost prins. Vezi unde se ascundea!

bozuTânărul de 17 ani, din Rădăuți, care a fost căutat de polițiști după ce a scăpat din mâinile lor în timp ce era dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, a fost prins miercuri seară. Constantin Bozu se ascundea în locuința unor persoane de etnie romă din Rădăuți. Oamenii legii l-au săltat și l-au dus la audieri, pe numele său fiind emisă o ordonanță de reținere de 24 de ore pentru evadare. Joi, Bozu va fi dus în fața magistraților Judecătoriei Rădăuți.

like-facebookConstantin Bozu, de 17 ani, de etnie romă, a scăpat de oamenii legii în jurul orei 09.00, iar de atunci au fost organizate filtre la ieșirile din oraș, pentru prinderea acestuia.

Bozu era căutat pentru tâlhărie după ce împreună cu alți trei tineri a bătut și tâlhărit o bătrână în propria sa casă. El a fost găsit luni și reținut de polițiști, iar miercuri urma să fie dus din nou la audieri.

Minorul a coborât din mașina Poliției, dar apoi a fugit de oamenii legii, cu tot cu cătușe, și dus a fost.

Oamenii legii au desfășurat mai multe filtre pentru a-l identifica.

VIDEO! Alertă la Suceava. Un infractor a scăpat de sub escorta poliției

S-au dispus, de îndată constituirea unor echipe de căutare, zeci de poliţişti judiciarişti, de ordine publică şi poliţişti rutieri, coordonaţi în teren de şeful inspectoratului, desfăşurând la această oră activităţi specifice pentru localizarea şi prinderea tânărului. La nivelul întregului judeţ s-au constituit filtre rutiere, poliţiştii prezentând fotografia tânărului şi datele acestuia şoferilor identificaţi în trafic. Sunt executate controale ale mijloacelor de transport şi în locaţii predispuse la găzduirea sau adăpostirea unor astfel de persoane. Facem pe această cale un apel la cetăţeni să anunţe de îndată poliţia la 112 în cazul în care observă persoana urmărită sau deţin date cu privire la aceasta. De asemenea, atragem atenţia cu privire la consecinţele în plan juridic în cazul oferirii de ajutor persoanei care se sustrage cercetărilor sau facilitării activităţii infracţionale a acesteia”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, cms. Ionuț Epureanu.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 23 spre 24 octombrie2016, în baza unei înţelegeri prealabile dintre Vartolomei Ovidiu-Constantin, Bozu Constantin și Scripcariuc Elisei s-au deplasat la locuința femeii. Aceștia au fost duși cu un autoturism de către Marcu Prinț, care a oprit autovehiculul la circa 500 metri de locuință, unde i-a așteptat.

La ora 01.00, cei trei autori, având feţele acoperite pentru a nu fi recunoscuţi, au pătruns prin escaladare şi efracţie în locuinţa persoanei vătămate care dormea în pat la acea oră, fiind trezită de zgomotul produs de autori. La încercarea persoanei vătămate de a fugi, sărind pe fereastră, cei trei autori au prins-o şi au condus-o în interiorul locuinţei, unde Scripcariuc Elisei i-a aplicat mai multe lovituri victimei.

Cât persoana vătămată a stat întinsă la pământ, Scripcariuc Elisei și Bozu Constantin au răscolit toate camerele locuinţei, în căutarea obiectelor de valoare, și au găsit și sustras suma de 200 lei, 20 lire, două ceasuri şi telefonul persoanei vătămate, marca Samsung.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*