Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Alexandru Paziuc, despre campania electorală: Ca orice joc în care există o competiție solicit fair play, o luptă a ideilor, nu a promisiunilor deșarte

Alexandru Paziuc

Alexandru Paziuc

Candidatul independent la Camera Deputaților, doctorul psihiatru Alexandru Paziuc, din Câmpulung Moldovenesc, a renunțat la calitatea de membru al PNL și a intrat în competiția electorală ca independent. El susține că lipsa suportului unui partid politic nu îl pune în dificultate, ci dimpotrivă.

like-facebook„Nu credeam în perioada în care am avansat ideea că voi candida ca independent să mă simt atât de bine, să nu fiu înregimentat cu nimeni, să pot spune ceea ce gândesc și ceea ce cred că gândesc și cei de lângă mine, pentru că atunci când vorbești de schimbare nu putem vorbi de schimbare decât prin schimbarea noastră înșine și bineînțeles schimbarea să însemne și o schimbare și pentru ceilalți”, a spus Paziuc.

Paziuc a precizat că responsabilitatea unui candidat independent este mult mai mare.

„O persoană independentă, așa cum sunt eu în prezent, cred că este persoana care reprezintă o comunitate, comunitate care cunoaște foarte bine prin realizările muncii sale persoana. Ca și candidat independent cunosc foarte bine nevoile comunității care mă acceptă și care mă împinge mai departe. Consider că voi reprezenta foarte bine această comunitate acolo unde am să merg. Mai mult decât atât, simțul responsabilității pentru un candidat independent este mult mai mare pentru că la întoarcere tot acasă vii, tot între ai tăi și unde trebuie să răspunzi față de ce ai promis că faci acolo atunci când ai cerut votul și încrederea lor. Cred că a fi un candidat independent înseamnă o persoană mai responsabilă, mai aproape de comunitate și comunitatea cunoaște mai bine persoana respectivă și poate să-l susțină sau să-l sancționeze atunci când greșește”, a mai adăugat candidatul independent.

Alexandru Paziuc susține că în lupta sa electorală o să se adreseze în special electoratului nehotărât sau celui dezamăgit de ceea ce reprezintă în acest moment clasa politică.

În primul rând, cred că modul de a vedea schimbarea este cu totul alta decât ceea ce partidele la ora actuală au făcut și ne-au dezamăgit pe toți. Vedeți dvr., în partide avem aceleași concepții, aceleași principii dar în schimb oamenii care reprezintă principiile și concepțiile nu se ridică din punctul meu de vedere la ceea ce noi ne-am dorit cu toții. Cred că a fost și unul din motivele pentru care atunci am decis să candidez ca și independent. Sigur că este o luptă și că o să mă adresez în primul rând celor nehotărâți, celor care stau pe margine și cred că fiecare dintre noi trebuie să înțelegem ca să schimbăm ceva trebuie să ne implicăm în acel ceva,chiar dacă ne convine sau nu, trebuie să dăm votul, să sancționăm ce nu ne convine sau să promovăm dacă ceva este bun. În felul acesta văd eu această campanie,nu o campanie murdară în care să ne aruncă unul altuia tot felul de lucruri. Văd o campanie constructivă prin care împreună să încercăm să punem umărul să împingem societatea aceasta mai departe. Au trecut prea mulți ani, cu prea multe promisiuni și din păcate, timpul trece și eu unul chiar nu mai am timp să aștept să vină de undeva o schimbare. Poate de aceea m-am implicat, poate peste 4 ani vor fi alții mai puternici ca mine, poate mai bine pregătiți ca mine și ei vor reuși să întărească și mai mult ceea ce eu cred că este o soluție: Instituția Independentului”, a adăugat Paziuc.

El este convins însă că de partea sa vor fi și membri PNL, nu numai din Câmpulung Moldovenesc, ci din întreg județul pentru că „eu sunt în continuare o persoană de orientare centru dreapta iar ceea ce se întâmplă la nivelul partidului,nu numai la nivel PNL, ci și la celelalte partide din jur constatăm mereu aceleași lucruri, aceeași Mărie cu altă pălărie fără să se schimbe mai nimic”.

Printre prioritățile sale se numără sănătatea, mai ales că este la curent cu toate problemele pe care le presupune acest sistem, dar și educația.

M-am orientat în primul rând către proiectele care privesc sistemul de sănătate, sistemul sanitar. Sunt medic și este firesc ca pe parcursul celor 30 de ani de activitate de director de stație de salvare,director la DSP, director de spital și de reformator în domeniul sănătății mintale, cred că am ceva experiență și cunosc care sunt deficiențele și ce ar trebui făcut în sistemul de sănătate. În același timp mă orientez foarte mult către educație. De ce? Pentru că o societate fără sănătate ,educație și cultură nu poate să evolueze, nu atinge parametrii pe care noi i-am dori cu toții. O societate echilibrată, armonioasă, care să se dezvolte, să punem bazele unei democrații adevărate și nu în ultimul rând să dea dovadă de demnitate. Am fost contactat de Platforma Acțiunii Civice a Tinerilor(PACT), platformă care încearcă să adune candidații independeți care vor să promoveze o Românie în 3 D adică Dezvoltare, Democrație și Demnitate. Și dintr-o dată nu m-am mai simțit singur în această luptă și probabil că în viitor <Instituția Independentului> va conta foarte mult,măcar în a obliga partidele să se reformeze cu adevărat .Iată ca acum candidatura ca independent nu mai este o lucrătură a unui partid care să se infiltreze în bazinul unuia sau altuia”, a spus candidatul independent.

El a transmis și un mesaj pentru celelalte partide, formațiuni politice, candidați.

„Ca orice joc în care există o competiție solicit fair play, solicit o luptă a ideilor, a soluțiilor, nu a promisiunilor deșarte pe care le-am avut și până acum. Nu mă dau în lături de la o confruntare publică cu ceilalți candidați indiferent de la care partide ar fi. Ba mai mult, cred că putem conlucra împreună, cineva sigur va pierde, dar câștigul trebuie să fie al cetățeanul, al nostru, al tuturor. Până la urmă cei mai buni trebuie să câștige dintre cei mai buni”, a spus Paziuc.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. pnl ist says:

    Acum Paziuc ii trage cu independenta si ataca PNL. Cand era la PNL ataca PSD si asa mai departe PD si anti PCR! El vorbeste de reforma in sanatate si de fair play dar unii isi amintesc de demersurile facute sa DEMOLEZE BISERICA DE LA SPITALUL VECHI in calitate de DIRECTOR LA DSP! De atunci unii au ramas cu traume noroc ca a fost DEMIS de NICOLAESCU!! mai las o cu laudeleI! Ai plecat la Suceava si acum ne critici si spui ca suntem o gasca!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*