Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Nouă persoane arestate preventiv pentru trafic de persoane. Patru au fost puse sub control judiciar

perchezitii-diicot-suceava-4Din cele 13 persoane reținute, luni seară, pentru trafic de persoane, în urma perchezițiilor care au avut loc în județele Suceava și Prahova, nouă au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar patru au fost puse sub control judiciar. Decizia a fost luată marți, când aceștia au fost prezentați în fața instanței.

Este vorba despre membrii unei grupări infracţionale care au obligat 14 femei, din care şapte fete minore, să se prostitueze, atât în ţară, cât şi în străinătate.

like-facebookDin cele 23 de persoane ridicate de procurorii DIICOT pentru audieri, 13 au primit ordonanţe de reţinere luni: Liliana Lenuța Gălătuș, Mihai Fluerică, Mariana Irina Chelariu, Costel Mihai Onofrei, Ciprian Gînga, Severuș  Afin Băcilă, Constantin Marius Dumbravanu, Ovidiu  Gabriel Tașcă, Adriana Sabot, Florina Andreea Drăgoi, Leonard Cobzariu, Alberto Ionuț Stancu și Ion Coman.

În perioada 2014 – 2016, membrii grupurilor infracționale au racolat și exploatat sexual 14 tinere, dintre care șapte minore, cu vârste cuprinse între 14 – 17 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava, Prahova, Buzău, cât și pe teritoriul Greciei, orașul Atena.

Ei căutau fete aflate în situații dificile, cu experiență de viață redusă, care prezentau deficiențe mintale ușoare, fiind școlarizate în cadrul unui centru școlar de pe raza municipiului Suceava, fostă școală specială, provenite din centre de plasament sau din familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire și având o situație financiară precară.

Le promiteau locuri de muncă bine plătite, iar apoi le obligau să se prostitueze. Aceştia le amenințau verbale sau le agresau fizic sau moral. Mai mult,  pentru a întări convingerea victimelor, traficanții au adoptat metoda „loverboy”, folosindu-se de atașamentul emoțional al acestora pentru a le determina sau a le obliga să se prostitueze în folosul lor.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*