Joi 24 Septembrie 2020, Actualizat 12:00 am

 

Popovici: PSD și PNL lucrează mână în mână în interes propriu. Ignoră referendumul prin care românii au cerut reducerea numărului de parlamentari

corneliu-popovici-pmp-2Președintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, susține că PSD și PNL ar trebui ca, înainte de a convoca referendum pentru definiția căsătoriei, să-și asume public că ignoră rezultatul referendumului pentru 300 de parlamentari.

like-facebookPSD și PNL ignoră de șapte ani singurul referendum validat, prin care aproape 90% dintre români au spus DA reducerii numărului de parlamentari la 300. Dețin împreună 70% din Parlament și, deși nu recunosc, PSD și PNL lucrează mână în mână în interes propriu și în dezinteresul celor care le-au votat. Au blocat împreună legea votului prin corespondență, care ar fi scutit românii din afara țării de umilitoarele cozi din fața secțiilor de vot. Au votat împreună legea alegerilor locale, prin care primarii lor să fie aleși dintr-un singur tur, chiar dacă unii abia strâng 20% dintre voturi. Au votat împreună legea alegerilor parlamentare, care dă șanse minime partidelor nou înființate să acceadă în Parlament. Nu le e de ajuns! Acum, PSD și PNL vor să organizeze, chiar în ziua alegerilor, pe 11 decembrie, un referendum pentru modificarea Constituției în sensul definirii căsătoriei. PMP este membru al Partidului Popular European, care are familia în centrul valorilor sale ideologice. PMP nu poate însă să susțină un demers prin care PSD și PNL doresc să păcălească, din nou, electoratul de bună credință, oferind oamenilor o temă falsă de discuție. Prin acest referendum pe care PSD și PNL îl pregătesc în Parlament, cele două mari partide vor să micșoreze și mai mult șansele de accedere în Parlament a partidelor mici, nou înființate”, a spus Popovici.

El a mai precizat că supunând dezbaterii publice o temă atât de disputată, cum este definiția căsătoriei în Constituție, PSD și PNL vor să aducă la vot electoratul dezamăgit de politica lor și care, altfel, ar fi stat acasă.

Așa, PSD și PNL vor crește artificial, iar partidele mici vor avea șanse și mai mici de a accede în viitorul Parlament, încurcând cele două blocuri foste partenere în USL să-și ducă mai departe politica dedicată propriilor interese. PMP Suceava cere PNL și PSD să-și asume public faptul că nesocotesc referendumul din 2009, validat de Curtea Constituţională, prin care aproape 8 milioane de români au spus DA reducerii la 300 a numărului de parlamentari. Să spună public că după acest referendum, PSD și PNL au creat un parlament format din 588 de parlamentari, cărora electoratul le plătește salariile și pensiile care de șapte ani cresc continuu. Abia după ce spun publc aceste lucruri să îndrăznească să convoace un nou referendum, care i-ar ajuta pe ei să formeze, din nou, coaliția rușinii”, a mai adăugat Popovici.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*