Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Focar de scarlatină la o școală din Suceava

scarlatinaFocar de scarlatină la o școală din municipiul Suceava, unde șapte elevi din clasele I- IV s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital.

Potrivit reprezentanților Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava,  este vorba despre Școala Gimnazială nr. 4 Suceava.

Cinci dintre elevi au fost internați, iar ceilalți doi au primit tratament acasă.

like-facebookCazurile au fost depistate în perioada 24-30 octombrie a.c. În școală s-au luat toate măsurile necesare pentru a se evita extinderea bolii.

Sălile de clasă au fost spălate şi dezinfectate.

Scarlatina este o boala infecto-contagioasa a copilariei, intalnita mai frecvent sub vasta de 10 ani. Se caracterizeaza prin debut brusc cu febra, alterarea starii generale, enantem (angina streptococica, ciclu lingual) si exantemul caracteristic (eruptie tegumentara maculo-papuloasa, urmata de descuamare tegumentara).

Este determinata de actiunea unei toxine eliberate de catre streptococii beta-hemolitici de grup A. Transmiterea se face pe cale respiratorie, prin tuse, stranut, ras, vorbit, de la bolnavii cu scarlatina, cu angina streptococica sau purtatorii sanatosi de streptococ beta-hemolitic de grup A la nivelul orofaringelui.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*