Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

DSP a primit 2.000 de doze de vaccin BCG, contra tuberculozei

dsp suceavaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit, joi, un număr de 2.000 de doze de vaccin BCG contra tuberculozei, care se administrează nou născuților în maternitate, în primele 2-7 zile de la naștere.

Copiii născuți în ultimele 2 săptămâni și care au fost externați nevaccinați vor fi recuperați prin administrarea acestui vaccin până la sfârșitul lunii. Medicii de familie au fost informați în acest sens și vor putea consilia familiile în cadrul punctelor de vaccinare organizate în principalele orașe din județ.
like-facebook
director dsp suceava (2)„Am primit de asemenea aproximativ 6200 de doze de vaccin HEXAVALENT, care completează necesarul până la sfârșitul anului, atât pentru vaccinarea cerută cât și pentru recuperarea restanțierilor înregistrați. În zilele următoare vom distribui cele 1000 de doze de vaccin antigripal către spitalele din județ pentru vaccinarea cu prioritate a personalului medico-sanitar din secțiile cu risc, respectiv: Maternitate, Secția de Chirurgie, Pediatrie, ATI, Secția de Boli Infecțioase”, a precizat directorul DSP, Andrei Ianovici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*