Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Autoritățile sucevene caută soluții pentru asigurarea lemnului de foc persoanelor defavorizate

intalnire-prefecturaLa sediul Instituției Prefectului Suceava a avut loc, miercuri, o întâlnire cu reprezentanții Direcției Silvice și Gărzii Forestiere, având ca subiect asigurarea necesarului de lemn de foc pentru populație pe perioada sezonului rece 2016-2017. Întâlnirea a fost condusă de prefectul județului, Constantin Harasim și de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.
like-facebook
Deoarece asigurarea lemnului de foc privește categorii sociale defavorizate de populație, această problematică este considerată semnificativă la nivel județean. Astfel, urmează ca vineri, 4 noiembrie 2016, la sediul Primăriei Boroaia, să aibă loc o ședință lucrativă cu factorii de decizie: primarii localităților rurale din zona limitrofă municipiului Fălticeni, cu conducerea Direcției Silvice Suceava și a Gărzii Forestiere Suceava, precum și cu șefii ocoalelor silvice care administrează fondul forestier de stat din zona Fălticeni.

Direcția Silvică Suceava va scoate la vânzare lemn de foc pentru populație după ce săptămâna trecută în deliberativul județean au fost semnale că locuitorii din mediul rural nu au lemne pentru foc. Președintele Consiliului Județean Suceava,Gheorghe Flutur a declarat, după ce a purtat discuții cu conducerile Direcției Silvice, că până acum DS a scos la vânzare 120.000 de metri cubi de lemn de foc, iar în ultimele luni ale acestui a vor mai fi scose la vânzare 37.000 de metri cubi. Șeful administrației județene susține că nu e normal ca un județ la Suceava să ajungă în situația în care să se vorbească despre o criză a lemnului de foc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*