Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Centrul medical de Epilepsie Chirurgicală de la Suceava va fi dotat cu echipamente, printr-un proiect de 300.000 euro

spital-suceava-2Trei proiecte transfrontaliere urmează a fi promovate la finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Prioritatea 4.1 1 „Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și accesul la sănătate”.

În cadrul ședinței comune ce a avut loc vineri, la Palatul Administrativ din municipiul Suceava, cele două deliberative ale județului nostru și ale Consiliului Regional Cernăuți susține cele trei proiecte. Este vorba de Centrul medical de epilepsie Chirurgicală care urmează să fie promovat de CJ Suceava, în calitate de lider, în parteneriat cu Centrul Regional de probleme ale sistemului nervos din Cernăuți.

like-facebookProiectul, în valoare de 300.000 de euro, prevede dotarea Centrului medical de epilepsie Chirurgicală din cadrul Spitalului județean Suceava cu echipamente necesare derulării activității, dezvoltarea unui program comun de instruire a personalului care va lucra în cadrul Centrului medical de epilepsie Chirurgicală și în cadrul centrului regional și realizarea unui schimb de experiență între cele două centre.

Un alt proiect este cel referitor la îmbunătățirea calității primului ajutor în zona Bucovinei, care urmează să fie promovat de Spitalul Regional de Urgență din Cernăuți, în calitate de lider, în parteneriat cu CJ Suceava. Valoarea proiectului este de 1.300.000 de euro.

Proiectul prevede lucrări de reabilitarela secția de primiri urgențe a Spitalului Regional de Urgență din Cernăuți și a Centrului de perfecționare medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf Ioan cel Nou” Suceava, elaborarea unui ghid care să vizeze comportamnetul în cazul apariției unei situații de urgență în zona Bucovina.

Un al treilea proiect este cel referitor la creșeterea calității serviciilor medicale non-invazive, care urmează să fie promovat de Spitalul Regional din Cernăuți, în calitate de lider, în parteneriat cu CJ Suceava.

Proiectul cu o valoare de 300.000 de euro, prevede dotarea spitalelor în domeniul chirurgiei minim invazive, instruire și schimb de experiență pentru personalul medical care lucrează în domeniul chirurgiei minim invazive(laparoscopice).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*