Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Ion Lungu, către ambasadorul Chinei: Ne interesează parteneriate cu dumneavoastră și crearea de locuri de muncă

ambasadorul-chinei-la-suceava-4Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent, miercuri, la întâlnirea cu ambasadorul Chinei la București, Xan Feihong, și i-a propus acestuia găsirea unor oportonități pentru parteneriate între municipiul Suceva și reprezentanții Chinei.

„Ne interesează parteneriate cu dvr.și crearea de locuri de muncă în Suceava, avem multă forță de muncă bine calificată care este dispusă să lucreze oricând în diverse societăți. Sper ca în urma discuțiilor pe care le vom avea în aceste zile să găsim oportunități pentru a crea reale parteneriate între municipiul Suceava și reprezentanții părți chineze și oamenii de afaceri din China”, a spus Lungu.

like-facebookPreședintele CCI Suceava, Nicolae Troașe, a spus că în România sunt 1200 de firme ale oamenilor de afaceri chinezi, valoarea investițiilor ajungând la 350 milioane de euro.

„Din păcate foarte puțin din această sumă a fost investită în județul Suceava. De altfel, prezența lor în Suceava este la nivel de câteva magazine. Și din cele 30.000 de firme care sunt, avem deja solicitări prin intermediul CCI să deschidă afaceri în China și așteptăm că din cei 100 de oameni de afaceri chinezi care au fost la București, luni, o parte să ajungă și la Suceava și poate își doresc să facă afaceri aici în diferite domenii de activitate”,  a spus Troașe, care a preciat că anul trecut a participat la un târg de comerț la Beijing, iar în urma discuțiilor purtate, o firmă din Suceava va participa la un târg de comerț la Shangai.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*