Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Încă un pas pentru modernizarea parcului Șipote. Lungu: Începe să se vadă luminița de la capătul tunelului

ion-lungu-suceava-2După 10 ani de tergiversări, parcul Șipote ar putea fi modernizat. Edilul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat  că parcul Șipote face parte din proiectul de modernizare al municipiului reședință de județ din cadrul centenarului din 2018. El a amintit că proiectul include amenajarea de alei, iluminat public, bănci și chiar amenajări ușoare gen terase.

„Începe să se vadă luminița de la capătul tunelului. Am primit de la ROMSILVA o adresă în care cele 28 de ha care sunt în zona Cetății de Scaun sunt clasificate din luna iulie 2016 în „păduri special amenajate în scop recreativ, păduri-parc”, a precizat edilul.

like-facebookLungu a spus că suprafața respectivă poate fi transferată mai ușor la municipalitate, despre acest subiect discutându-se de aproximativ 10 ani.

În măsura în care nu este fond forestier se pot transfera la autoritățile locale. Ca atare, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, vom face demersuri la Guvern și la ROMSILVA în așa fel încât să putem transfera suprafața respectivă pentru a putea amenaja o zonă de agrement. Iată că cele 28,19 ha sunt trecute păduri-parc. Se poate construi ce prevede legea. Nu comentez pentru partea privată- Administrare în regim silvic, așa va fi semnat un contract pentru Șipote”, a spus Lungu.

Potrivit edilului, pentru celelalte proiecte mari pe care le va cuprinde în cadrul centenarului și pe care le va discuta în perioada următoare se numără: Sala Polivalentă, ruta ocolitoare -varianta scurtă, o sală modernă a Consiliului Local -Sala Unirii-sală centenară, reabilitarea Curții Domnești, reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare și la basorelief și la statuie.

„Aici lucrurile sunt mai complicate și discutat cu cei de la Ministerul Culturii, cinematograf Ițcani și sediu de primărie la Ițcani. La gara din Ițcani deja se lucrează la acoperiș, a fost reabilitat în proporție de 70%. Am avut discuții cu directorul general Tipa de la CFR Iași și mi-a spus că au fonduri deocamdată pentru acoperiș. Zonă de agrement pe râul Suceava de la Ițcani până la Termica; îndiguire râu și amenajare zonă de agrement. Modernizarea stadionului începând cu nocturna definitivă și reparații începând de anul viitor. Deocamdată vom găzdui aici până vom face altul. Lucrăm la o siglă pe care o vom prezenta într-o viitoare conferință de presă și sigur evenimente culturale cât mai multe, teatru, dar și altele. Noi vom face o asociere cu CJ și cu Universitatea Ștefan cel Mare în acest sens. Avem un program inedit pentru acest centenar la nivelul Primăriei”, a conchis edilul Sucevei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*