Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Update! Copilașul de opt luni, suspect de meningo-encefalită, a murit

copilas-suspect-de-meningo-encefalita-mort-la-suceava

Foto: Facebook/Otilia Urcaciu

Un copilaș de opt luni, suspect de meningo-encefalită, a murit marți în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD la o clinică din Iași. Copilul provine dintr-o familie din localitatea Falcău, iar de săptămâna trecută a început să îi fie rău.

Mama acestuia, o tânără de 23 de ani, l-a dus la medicul din localitate, care i-a prescris antibiotic, dar copilașul a început să aibă convulsii motiv pentru care Otilia Urcaciu l-a dus la Spitalul din Rădăuți luni.

De aici, medicii și-au dat seama că starea sa este foarte gravă pentru că era în stare febrilă și avea convulsii și au decis transferul copilașului la Spitalul Județean Suceava.

like-facebookMarți, el a intrat în comă, fiind suspect de meningo-encefalită, motiv pentru care s-a decis trimiterea sa cu un elicopter SMURD la  Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Din păcate, însă, nu a mai ajuns. Copilul a decedat în drum spre Iași.

Meningoencefalita este boala severa a creierului si meningele. Poate fi o complicație de encefalită și meningită. În orice caz, aceste complicații sunt patologii grave, complică cursul bolii, are un prognostic slab cu rezultat posibil letal, deficite neurologice reziduale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*