Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Durata medie de spitalizare a pacienților, depășită în mai multe secții din Spitalul Județean. „Sunt foarte multe persoane vârstnice pentru care refugiul este spitalul”

spital-suceava-1Durata medie de spitalizare a pacienților internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava este depășită în mai multe secții. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a anunțat că în mod frevcent este depășită durata medie de spitalizare la secțiile de : Nefrologie, Pneumologie, Medicină internă, Oncologie. Cei mai mulți sunt bătrâni abandonați de familii prin spital.

like-facebook„Noi avem la fiecare secție, pe specialități, avem o durată medie de spitalizare care este stabilită la nivel național de către comisiile profesionale ale Ministerului Sănătății și ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și se calculează cât la sută din pacienți stau peste această durată medie. Pot să vă spun că la nivelul secției pe care o coordonez, cam 40% dintre pacienți depășesc durata medie de spitalizare. Deci sunt pacienți la Nefrologie, sunt pacienți care au diverse comorbidități care fac să fie prelungită durata de spitalizare, dar în toate aceste cazuri sunt  și probleme sociale pe care le relatează și pentru care probleme sociale noi trebuie să îi ținem în spital mai mult timp. Din fericire, la secția Pediatrie, nu există la ora actuală, vorbind cu medicul șef de secție, nu există niciun copil abandonat, să spun așa, în spital ”, a spus medicul Ardeleanu.

Potrivit acestuia, din cei 40% din pacienți care depășesc durata de spitalizare, jumătate reprezintă cazuri sociale. Medicii recunosc că acest fenomen este des întâlnit mai ales în perioada sezonului rece.

„Sunt foarte multe persoane vârstnice, nu chiar abandonate, dar oricum lăsate în România, în grija vecinilor, refugiul lor este spitalul, unde primesc și o îngrijire medicală și mesele aferente, astfel încât pentru mulți din acești pacienți, spitalul este un refugiu și noi înțelegem să acceptăm acest lucru până la un punct”, a declarat Mihai Ardeleanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*