Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Medicii suceveni, în grevă japoneză

greva-spitaleMedicii suceveni se află miercuri, în grevă japoneză. Aceștia vor purta la mâini banderole albastre. Cadrele medicale cer salarii mai mari, bani pentru sistem şi condiţii de muncă mai bune.

Uniunea Sindicală Județeană SANITAS Suceava și-a convocat liderii din unitățile sanitare, medico-sociale și de asistență socială din județ pentru demararea acțiunilor premergătoare grevei generale.

Pe data de 19 octombrie este stabilită grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, în intervalul orar 8.00 – 10.00, iar pe data de 31 octombrie va fi declarată grevă ge­nerală.

like-facebookPotrivit noii grile de salarizare, rezidenții în ultimii doi ani vor primi 904 lei pentru garda de 24 de ore în cursul săptămânii și 560 de lei pentru garda de weekend. Medicii specialiști vor primi, pentru garda din timpul săptămânii, 770 de lei și 1.200 de lei în weekend.

Un medic primar cu peste 20 de ani vechime va primi pentru gardă 1.000 de lei în cursul săptămânii și 1.600 de lei în weekend.

Un număr de 35 de medici suceveni de la Spitalul Județean Suceava au semnat contracte pentru gărzi suplimentare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*