Duminică 16 Iunie 2024, Actualizat acum 167 zile 12:00 am

Au încercat să mușamalizeze un accident mortal la Câmpulung Moldovenesc. O femeie și patru bărbați trimiși în judecată

judecataO femeie și patru bărbați au fost trimiși în judecată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, luni, în stare de libertate, după ce au încercat să mușamalizeze un accident mortal care a avut loc pe Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, pe 15 iunie 2016.

like-facebookȘtefan Adrian Lițu din Câmpulung Moldovenesc este cercetat pentru ucidere din culpă. El a condus în seara zilei de 15 iunie un autoturism marca Renault Megane, aparţinând SC Liţu Prodcom SRL, pe Str. Calea Transilvaniei nr. 241 din municipiul Câmpulung Moldovenesc, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de cel puţin 0,15 g/l , unde din cauza depăşirii limitei legale precum şi a neadaptării vitezei la sectorul de drum şi la indicatorul presemnalizator al trecerii de pietoni în raza căreia se afla, a accidentat mortal pe pietonul T.H., care pătrunsese pe carosabil şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii dinspre dreapta spre stânga pe direcţia de mers spre comuna Pojorâta, şi care avea în sânge o alcolemie de cel puţin 1,65 g/l.

Individul, alături de alte patru persoane, au încercat să mușamalizeze totul, iar acum cei patru sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă. Ovidiu Latiș, din comuna Sadova,  „a pretins în mod nereal că el ar fi fost şoferul auto Renault Megane implicat în accidentul mortal produs în aceeaşi seară orele 21.30 în zona fabricii de mobilă, str. Calea Transilvaniei nr. 241 din Mun. Câmpulung Moldovenesc, constând în impactul mortal dintre auto marca Renault Megane nr. SV 78 NIC albastru închis şi pietonul T.H., cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian, cumnatul său, indicat de ansamblul probatoriu administrat la dosar ca şofer real la momentul impactului, să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident”.

Mai mult, la audieri, a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştia, „pretinzând că nu i-a văzut în trafic pe tot traseul de la barul Sir john până la locul impactului nici în faţa şi nici în spatele maşinii Renault Megane, în care el se afla, pe inculpaţii Crăciunescu Constantin Alexandru şi Paicu Gabriel Alexandru precum şi că inculpatul Liţu Ştefan Adrian ar fi condus doar până pe str. 1 Mai unde ar fi parcat auto Renault Megane”.

Alexandru Gabriel Paicu, din Câmpulung Moldovenesc, a pretins că el era la volanul unei Dacia Logan Papuc în seara respectivă, și ar fi văzut în trafic în faţa sa, după ce ar fi depăşit două autovehicule, auto Renault Megane pentru prima dată abia în dreptul magazinului Total Mat- TERMO-GLASS SRL (situat pe str. Calea Transilvaniei 199, la 2.8 km de barul Sir John) , şi că s-ar fi aflat la aprox. 300 metri faţă de auto Renault Megane când a avut loc impactul cu pietonul, precum şi că nu ar fi văzut cine era la volanul auto susmenţionat nici când a plecat din parcarea de lângă local, nici când a trecut pe lângă auto Renault Megane imediat după producerea accidentului şi nici cine a coborât de la volan când s-a uitat în oglinzile retrovizoare după ce îl depăşise,

Declarația sa a avut scopul de a-l ajuta pe inculpatul Liţu Ştefan Adrian să scape de răspunderea penală prin îngreunarea stabilirii acestuia ca şofer al auto implicat în accident, deşi ansamblul probatoriu contrazice în mod evident situaţia de fapt expusă de acesta.

La fel a încercat și Constantin Alexandru Crăciunescu, din mun. Câmpulung Moldovenesc, dar și Ioana Cătălina Dariciuc.

„Sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu nu înlătură sub nicio formă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază inculpaţii”, susține prim procurorul Constantin Steiciuc.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*