Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO Aglomeraţie de nedescris la APM. Sute de oameni vor bani de la stat

aglomeratie-protectia-mediului-suceava-apm-3Aglomeraţie de nedescris, luni dimineaţă, în faţa sediului Agenţiei de Protecţia Mediului din Suceava, acolo unde sute de persoane speră să beneficieze de bani de la stat pentru sursele de încălzire ecologice prin “Casa Verde”.

Unii au venit încă de duminică, de la ora 15.00, la sediul APM și au început să întocmească listă de așteptare. Au fost și persoane din județ care au dormit peste noapte în mașini, alții au făcut cu schimbul numai să nu piardă rândul pentru a-și depunde dosarul în cadrul programului Casa Verde.

Oamenii se înghesuie, aproape că își rup hainele și se ceartă pentru ca nu cumva cineva să aibă îndrăzneala să nu respecte lista. Doi jandarmi asigură, însă, intrarea în sediul APM pentru ca rândul să fie respectat și câte un sucevean care vrea să depună dosarul cu pricina este condus în interior la angajații acestei instituții unde le este verificat dosarul. Până la ora 10.00 au intrat doar 26 de persoane, iar pentru 8 dintre acestea dosarele au fost respinse.

Am venit din Zvorîștea, de la 1 de azi noapte. Așteptăm. Pentru băiat stau ca el și-a făcut casă și vrea să depună dosar. Aș vrea și eu pentru casă, dar nu am avut timp să fac dosarul”,  spune o femeie care așteaptă la rând.

O altă femeie din Bosanci îi ține locul băiatului și spune că este la numărul 92. Și din Plopeni un localnic susține că vrea să depună dosar pentru obținere de finanțare pentru că este mai econom pentru gospodărie.

like facebookSuma alocată pentru această sesiune de depunere dosare este pentru a fi eligibile 300 de dosare. Mă doare că s-a ajuns la cifra de 26 dosare depuse dintre care, cu tot regretul spun, că opt dosare sunt incomplete, deci aproape 30%. Când vor ajunge la București să le analizeze, chiar dacă sunt 300, am temerea că la finanțare vor fi mai puține decât ceea ce s-a alocat pentru județul Suceava. Pe de altă parte, oamenii aceștia îi înțeleg, care stau la rând”, a declarat directorul APM Suceava, Vasile Oșean.like-facebook

director-apm-suceavaDacă în 2011, pentru județul Suceava, suma alocată a fost de peste trei milioane, acum este sub două milioane de lei.

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*