Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Sindicaliștii din învățământ solicită amânarea concursului pentru posturile de directori în școli

isjSindicaliștii din învățământ solicită ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, amânarea concursului pentru posturile de directori și directori adjuncți pentru școli.

Potrivit unui comunicat de presă, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a urmărit cu mare atenție modul în care s-a derulat procesul de înscriere a candidaților la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct, iar decizia de a se folosi un sistem de înscriere electronic neverificat a generat erori de sistem și a condus la nereguli grave, susțin sindicaliștii, care au ridicat serioase semne de întrebare privind corectitudinea înscrierii candidaților și încadrarea în timpul alocat acestui proces, conform metodologiei.

Mai mult decât atât, am solicitat ministerului pe care îl conduceți prelungirea termenului de înscriere din cauza blocării repetate a platformei. Acest fapt s-a repetat aproape zilnic, platforma fiind blocată între 15 minute și o oră, iar în ziua de 30 septembrie 2016 a fost inutilizabilă 24 de ore. Deși candidații au sunat la departamentul tehnic al ministerului, la telefonul afișat nu a răspuns nimeni.  Având în vedere motivele menționate, precum și întârzierea afișării listelor cu candidații ale căror dosare au fost validate/ respinse pentru participarea la concurs, ca urmare a blocării platformei în unele județe și Municipiul București, începând cu ziua de vineri, 7 octombrie a.c., ora 14.00 și până sâmbătă 8 octombrie a.c., solicităm MENCȘ: 1. Amânarea concursului până la remedierea totală a platformei;
2. Acordarea unui timp suficient pentru candidații care doresc să remedieze documentele respinse (unele cauzate de graba în care au fost completate), astfel încât toate cadrele didactice dornice să participe la concurs să beneficieze de această oportunitate”, se precizează în comunicat.

Pentru cele 213 posturi de directori și 70 de posturi de directori adjuncți în școlile din județul Suceava s-au înscris 308 candidați.

like-facebookProba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016. Probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura înperioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.

Primele rezultate vor fi afișate pe 18 noiembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*