Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Alertă la Suceava din cauza pestei porcine africane

porciAutoritățile sanitar veterinare din județul Suceava sunt în alertă după ce un nou focar de pestă porcină a apărut în Republica Moldova. La nivelul județului se iau toate măsurile pentru prevenirea extinderii pestei porcine în Suceava.

„Procedurile care se impun în această situaţie au în vedere interzicerea a tot ce este produs de origine animală, atât din Republica Moldova, cât şi din Ucraina. În judeţul Suceava se fac aplicaţii şi se iau în permanenţă măsuri pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane în România. Aceasta, în primul rând, pe linie de frontieră, împreună cu poliţiştii şi inspectorii vamali”, a declarat medicul veterinar Ioan Corduneanu.

ioan-corduneanu-dsvsaPotrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava s-au luat următoarele măsuri: instruirea responsabililor fondurilor de vânătoare, efectuarea de inspecţii clinice la porcii din exploataţiile non-profesionale şi impunerea achiziţionării de porci numai din exploataţii cu status de sănătate cunoscut şi cu certificat sanitar-veterinar.like-facebook

Pesta porcină africană este o boală care afectează porcii domestici și porcii sălbatici — mistreții — e produsă de un virus. Este o boală cu o evoluție dramatică, evoluează cu 100% mortalitate și provoacă pierderi economice substanțiale țării pe teritoriul căreia evoluează, datorită restricțiilor care se impun prin comerțul cu animale vii și prin comerțul de produse de origine animală.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*