Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

9000 de studenți au început cursurile Universtității Ștefan cel Mare

usv9000 de studenți din care 3150 de boboci și 60 de noi doctoranzi au îneput, luni, cursurile anului universitar 2016-2017 ale Universității Ștefan cel Mare din Suceava desi invatamantul superior nu este corelat cu piața muncii din România.

like-facebookLa deschiderea anului universitar care a avut loc în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” al USV au participat prefectul județului Constantin Harasim, vicepreședintele Consiliului Județean Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi și invitați de la Universitatea din orașul Cernăuți.

Rectorul universtății sucevene, Valentin Popa precizat că la cele 10 facultăți de la USV unn număr de 1.862 de locuri sunt fără taxă, fiind cele mai multe locuri fără taxă de până acum. Domnia sa a amintit că admiterea la USV a fost “cea mai bună din ultimii 5 ani”dat fiind faptul că în acest an numărul elevilor care au promovat bacalaureatul este cu 20% mai mic decât anul trecut.

El a criticat autoritățile locale și județene întrucât nu sprijină instituția de învățământ superior de stat și nu se implică în asigurarea spațiilor de cazare și în proiecte comune. Popa a făcut referire la tergiversarae formalităților care se fac în transferul căminului social de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară către universitate, cămin ce va atribuit studenților.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*