Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Suceava, reprezentată la un târg de comerț din Italia. Cătălin Nechifor: Era foarte bine să participe la Londra unde se desfășoară cel mai mare târg mondial de turism

cj-suceava-1Consilierii județeni suceveni au votat miercuri, cu 20 de voturi PNL pentru și 14 voturi PSD împotrivă, proiectul de hotărâre privind promovarea județului Suceava în perioada 28 octombrie-1 noiembrie 2016 la Târgul de Comerț de la Bergamo-Italia. Proiectul a stârnit discuții dat fiind faptul că această manifestare nu are vreo legătură cu turismul, fiind un eveniment aflat la a XXXVI ediție.

Târgul din orașul italian este un preambul al Târgului Agri Travel & Slow Travel Expo care va avea loc în perioada 17-19 februarie 2017. Din bugetul județului sunt alocați 92.500 lei din care 33.500 de la CJ.

Chiar dacă târgul nu are nicio treabă cu turismul, aleșii liberali și conducerea județului văd cu ochi buni această deplasare care are în program cântece și jocuri populare, cârnați și icoane. Din delegație fac parte preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, unul dintre vicepreşedinţii CJ, un consilier al preşedintelui Flutur, doi angajaţi ai Serviciului Turism din cadrul administraţiei judeţene, patru meşteri populari, managerul Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, şi 26 de membri ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu”. Lor li se vor adăuga cinci conducători auto.

cj-suceava-5Fostul președinte al CJ, Cătălin Nechifor susține că acest târg este unul de construcții, edilitar, alimente, modă și electrocasnice.

„Eu cred că mergem greșit la un târg. Era foarte bine dacă se gândeau cei de la CJ să participe la Londra unde în această perioadă se desfășoară cel mai mare târg mondial de turism. E foarte bine să mergem la Bergamo dar atunci când are loc un târg de turism pentru că aveam curse Suceava-Bergamo.Nu ne-am opus dorinței de a participa și a prezenta județul dar acolo unde este cazul. Nu am putea merge și în Brazilia la un târg de chimicale sau în China sau în India cu un alt târg. Nu au recunoscut-o(n.rep-Flutur și liberalii din CJ) dar nici nu mă așteptam. E păcat că se cheltuie foarte mulți bani publici la un târg unde lumea merge să își cumpere de-ale casei”, a spus Nechifor.
like-facebook
Președinte al CJ, Gheorghe Flutur, a spus că „vom vedea ce este cu Târgul de la Bergamo. Vin dumnealor, sâmbătă și duminică. Sunt convins că vom avea ce trebuie. Dacă în urma discuțiilor pe care le vom avea cu reprezentanții de acolo, aici, vom ajunge la alte concluzii, dar eu nu cred. Haideți să gândim pozitiv și să mergem înainte”.

Flutur susține că opoziția a prezentat că târgul nu ar avea legătură cu turismul dar „am ales între a merge în Iraq și a face aceste acțiuni, mergem acolo. Voi avea discuții cu șefii Târgului la Suceava”.

Șeful administrației județene vede însă cu ochi buni „ reacția diasporei sucevene care vrea să vină să ne întâlnim acolo și i-am rugat să vină să avem întâlniri inclusiv la nivelul administrațiilor…Nu cred că nu va fi bine prezența noastră în Italia. Am stat destul acasă și mergem la acest târg”.

Târgul de Comerţ de la Bergamo este o expoziţie de comerț, reunind, pe o suprafaţă expoziţională de 16.000 mp, peste 220 de expozanţi, bucurându-se de prezenţa a peste 120.000 de vizitatori.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Mihai_Grigore_prozator says:

    cccAi zice ca domnul Nechifor si-aredobandit,brusc,aplombul,pentru ca ne ofera aceasta mostra de umor royal… Ce bine ar fi fost sa faca chestii din astea mai din timp! Insa e bine si acuma, iar eu sper ca domnul Flutur,daca nu va citi,va fi informat de catre credinciosii sai nedezminţiţi despre urmatoarea fapta anecdotica,100% bucovineana,cu valoare didactica:
    Deci,doua jicovence din orasul Vicovul-de-Sus,una mai inteleapta si mai uzata intr-ale vietii,mai de stânga – numita Catalina,celalata mai naravasa,mai de dreapta – numita Georgiana,mergeau prin localitate cand,deodata,Georgiana o trage de mâneca pe Catalina:
    – Tu,uite ce scrie pe gard,pe afiş,ca se dau chiloţi la promoţie,uite ce preţuri mici! Hai sa intram si noi!
    – Nu te lua,tu, dupa ce scrie pe gard,zice Catalina,ca si eu am păţit una ca asta si m-am lecuit… Că eram la Radauti si am vazut scris pe un zid “*ula”.. Repede m-am dus si eu inauntru..
    – Si?? Ce era?
    – Ce sa fie? Nici vorba! Iaca,era numa’ un magazin de metalo-chimice…
    Acum binecredinciosul cetitor va face legatura intre ce a vazut domnul Flutur despre târgul de la Bergamo scris pe undeva,de unde a si cumparat pe banii poporului belete pentru cca 41 de maestri ai turismului si păţania jicovencei,in sensul ca târgul specializat de la Bergamo este abia in februarie anul viitor,acuma fiind unul de mostre industriale… Cum ar fi,la o adica sa te duci cu oferte de turism la un târg de cuie sau tampoane intime,ca sa zic asa.
    Lasa ca merge si domnul Sorin Filip acolo,noul sef de la CCB,cel care inca mai face reclama prin fereştile orasului la mezelurile dela SCUZA Forasti,ca nu e de ici de acolo sa mananci kişka sau şoric sau maţ gros umplut pre versuri tocmite de managerul CCB,in sfidarea legii,la art.11…
    La un targ de mostre.
    Se poate ca si diasporenii care l-au chemat acolo pe domnul Flutur sa fi fost neşte pesedişti mai ai draculu’,s-au mai vazut cazuri de consilieri in fapt care l-au dus de nas pe domnul Flututr,ultima sa isprava fiind acea „ie bucovineană bărbătească” (!!!),o rubaşka de lăutar ukrainean,in abordarea căreia dumnealui a beneficiat de sfaturile unor batrane kurve consiliatoare masculine,care il stiu ca pe un brav manipulator de kluppen si cam atat – restul fiind vorbe…
    Dar si numarul promotorilor de oferte in turism este oarecum semnificativ – 41,ezact ca in povestea cu Ali-Baba si cei cca 40 de hoti. Că,se zice,cand era pe magar si-i numara pe hoţii de jos ii ieseau 40,cand se dadea si el jos de pe magar îi ieseau 41…
    In fine,cam miroase a temuta fraza „pentru sine sau pentru altul”,din scrisorile de dor ale DNA,de care acuma i se apleaca si renumitului câine Vasile din curtea PD,actualmente PD-vopsit… Iaca si cum se face loc pentru alti domni cu reputatie inca nestirbita,neşte stâlpnici,cum a yis doamna Alina ,ca anume,se duce un stalp al construcţiei liberale prin lucrarea DNA asupar cuviosului Vasile…
    Deşi – bag mâna in foc că nu i-a spus domnul Isar – in vechime,pe la inceputurile crestinismului se zicea asa, despre vamesi: „Sicut ethnicus et publicanus !”,ceea ce inseamna: „precum pagânul,asa si vamesul”

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*