Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Aproape 700 de elevi suceveni găsiți cu păduchi, râie și alte afecțiuni, la școală

elevi cu paduchiUn număr de 673 de elevi din școlile sucevene au fost găsiți cu diverse afecțiuni respiratorii, infecțioase sau parazitare, în urma unui triaj epidemiologic efectuat  la începutul anului școlar 2016-2017 în 436 de unități de învățământ de pe raza județului Suceava, dintre care 146 de unități de învățământ din mediul urban și 290 din mediul rural.

like-facebookPotrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, au fost controlați un număr de 76 500 de copii, fiind depistate 673 de cazuri cu diverse afecțiuni respiratorii, infecțioase sau parazitare.

Au predominat anginele-263 de cazuri și afecțiunile parazitare, fiind depistate 230 de cazuri de pediculoză, egal repartizate în cele 2 medii urban și rural, respectiv 11 cazuri de scabie (râie, cum este denumită popular).

„După aplicarea măsurilor recomandate și recontrolul copiilor au rămas în evidență 40 de cazuri de infestare. Facem din nou precizarea că DSP Suceava nu mai poate asigura din acest an distribuția de substanțe antiparazitare, acestea urmând a fi achiziționate fie de către părinți, fie de către primăriile care au în subordine administrativă școlile”, susține Ianovici.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*