Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Suceava, acreditată pentru prelevarea de țesut osos și ligamentar

spital suceavaSecția de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență  Suceava a fost acreditată, în acest an, de Agenția Națională de Transplant să efectueze prelevare de țesut osos și ligamentar și să utilizeze grefă osteo-ligamentară.

Potrivit șefului secției de Ortopedie și Traumatologie, Răzvan Bandac, secția nu are calificativul de bancă de os, dar este furnizor de grefă osoasă de la pacientul viu.

like-facebookSecția dispune de dotarea necesară pentru prelevare de țesut osos, iar în acest an a fost achiziționată și tehnica specifică pentru ligamento-plastie.

„Noi am fost a doua clinică, după Spitalul Județean Constanța, care am introdus acest sistem de țintire, care scade durata timpilor operatori, scade drastic, ca urmare a folosirii implantului de titan, numărul infecțiilor nosocomiale, scade durata de spitalizare, prin mobilizarea rapidă a pacienților. De asemenea, am introdus intervenții artroscopice pentru afecțiunile post-traumatice ale genunchiului, leziunile meniscale, ligamentare în 2012, introducerea chirurgiei artroscopice în cazul afecțiunilor degenerative și post-traumatice ale umărului în 2014, introducerea endoprotezării de genunchi prin tehnica de navigație de ultimă generație Orto-line, din 2016”, a declarat, într-o conferință de presă, Bandac.

Din 2009, a început o nouă etapă de dezvoltare și modernizare a secției,  a cresut numărul  de paturi de la 35 la 50,s-a modernizat infrastructura, s-a mutat secția într-un spațiu mai generos la etajul VII, grupuri santiare separate,  s-au creat noi spații pentru bolnavi  și cadre medicale.
„Până în 20 septembrie 2016, am avut deja 1.631 de externări, majoritatea pacienilor sunt femei-peste 50 la sută, ponderea o dețin cei din  mediul rural”, a spus Bandac.
Secția are 7 medici primari cu contracte pe termen nedeminat și alți 3 medici cu contracte prestări servici.

 

În acest an s-a înregistrat un număr de 1.638 de pacienți externați din Secția Ortopedie, cu o medie de 180 externări pe lună, majoritatea fiind femei (53,27%). Deocamdată, în Secția de Ortopedie sunt efectuate între 8 și 12 intervenții chirurgicale pe zi, în cele trei săli din Blocul Operator.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*